Međimurje Press
Udruge

Moderna komunikacijska oprema predana na korištenje vatrogascima VZMŽ

U četvrtak 05.09.2019. godine izvršena je primopredaja komunikacijske opreme vatrogascima VZ Međimurske županije.

Kako je istakao predsjednik zajednice Mario Medved radi se o nabavci opreme iz realizacije projekta „Modernizacija radiokomunikacijske opreme sustava civilne zaštite“ u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020, a temeljem sporazuma o suradnji Mup-a, HVZ.-a i HGSS-a. U ovom konkretnom slučaju, nabavom 3.000 ručnih i 900 mobilnih radio-komunikacijskih stanica za vozila, poboljšat će se komunikacija žurnih službi na terenu, što je preduvjet učinkovite podjele, koordinacije i provedbe žurnih aktivnosti, odnosno ubrzanja reakcije u trenucima katastrofa i elementarnih nepogoda. Upravo u tu svrhu, iz Europskog fonda za regionalni razvoj unije odobreno je gotovo 40 milijuna kuna, od čega se 85% financira bespovratnim sredstvima iz fondova dok se ostatak od 15% financira sredstvima Državnog proračuna.

VZ Međimurske županije za svoje DVD-e, odnosno JVP dobila je na korištenje 61 digitalnu ručnu radio stanicu, 20 mobilnih, te jednu stacionarnu radio stanicu, a radi se o sustavu radio veza TETRA.

Uređaje su podijelili predsjednik Mario Medved, te županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Kanižaj koji je ovom prilikom naglasio važnost komunikacije svih žurnih službi kod intervencija, te kroz tehničke detalje samih uređaja iznio i informaciju kako će se idućih dana održati i edukacija o korištenju i mogućnostima TETRA radio veza u suradnji sa djelatnicima PU Međimurske kojima se ovom prilikom i posebno zahvalio.

(VZMŽ)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja