MURIDOV tepih u Perivoju Zrinski

Usprkos oblačnom vremenu koje se u subotu prijepodne nadvilo nad Čakovcem, ništa nije omelo provođenje šeste ovogodišnje aktivnosti „Volonteri u Parku“. Aktivnost je dio projekta „Živjeti zdravo“ kojeg u Međimurskoj županiji provode Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.

dav

Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašanje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu. U održavanje aktivnosti se po drugi puta uključila Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID sa svojom igraonicom na otvorenom „Tepih u parku“. Članovi MURID-a, volonteri i simpatizeri postavili su tepih u čakovečkom središtu tik do Trga Republike.

Djelatnica MURID-a Maja Baksa rekla je kako su nakon prvog uključenja u aktivnost i odlične povratne reakcije morali još jednom ponoviti suradnju sa Zavodom i Zajednicom sportskih udruga. „Riječ je o tradicionalnom događanju koje organizira udruga s ciljem da se kroz dva sata promovira važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanja socijalnih vještina i povezivanja kroz igru“ izjavila je Baksa. Važan kotačić u „Tepihu u parku“ su i volonteri. Jedna od njih je 18-godišnja Sanja Varga iz Goričana. „Htjela bih studirati logopediju i rehabilitaciju, a zanimljivo mi je raditi s djecom pa je ovo bio odličan način da uljepšam dan najmlađima“ poručila je i dodala kako volontiranjem doprinosi boljitku društva uz stjecanje vrijednog iskustva. Sa Sanjom, ali i drugim volonterima zadovoljni su bili brojna djeca i njihovi roditelji koji su posjetili igraonicu na otvorenom.

Jednako tako, same riječi pohvale imao je i koordinator aktivnosti „Volonteri u parku“, tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec. „Izuzetno je lako sve dogovoriti s MURID-om. Cijela njihova ekipa je sjajna i vjerujem kako ćemo do kraja godine još surađivati“ rekao je naglasivši pritom kako je reakcija na projekt i aktivnost odlična te da su ga građani prepoznali kao izrazito pozitivnu stvar.

(tj)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*