Najbolja organizacija volontiranja u Međimurju

Međimurska županija je prošlog tjedna podijelila nagrade naj volonterima i naj organizatorima volontiranja Međimurja kako bi pružila priznanje volonterima i potaknula ostale na volonterske aktivnosti.

Raduje nas obavijestiti vas kako je u kategoriji najbolje volonterske organizacije Međimurja za ovu godinu priznanje je osvojila Udruga Zora. Nagradu je župan Matija Posavec u ime Međimurske županije uručio predsjednici Zore Teni Kovač. Nagrada nam je uistinu priznanje lokalne zajednice za dugi niz godina sustavnog rada s volonterima, ali i osposobljavanja ostalih organizacija o menadžmentu volontera. Hvala svim volonterima koji su svoje vrijeme i trud ugradili u aktivnosti udruge Zora kojima stvaramo pozitivne promjene u našoj lokalnoj zajednici.
Samo u ovoj godini do početka prosinca u udruzi Zora je volontiralo čak  115 volontera (35 volontera i 80 volonterki) koji su ostvarili ukupno 1451 volonterskih sati.
Udruga Zora u 2018. obilježva 15 godina aktivnog rada, pa je ova nagrada itekako dobar uvod u samo slavlje.
Zora je nevladina i neprofitna organizacija civilnog društva predana promociji ljudskih prava, jednakih mogućnosti za sve, razvoju zajednice te poboljšanju položaja socijalno isključenih skupina. Udruga potiče pozitivne društvene promjene koje su sustavne i dugotrajne, a upravo su volonteri oni koji pomažu da se to nastavi.

Nagrade su podijeljene u Gimnaziji Josipa Slavenskog u Čakovcu uz već tradicionalnu humanitarnu akciju pod nazivom Sajam dobrote.

(Kristina Janković)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*