Održana premijera filma “Početak života”

U prepunom čakovečkom Centru za kulturu, povodom održavanja Dana obitelji, MURIDMeđimurska Udruga za Ranu Intervenciju u Djetinjstvu, organizirala je projekciju dokumentarnog filma “Početak života“.

Film se, osim temom obitelji i odgoja, bavi i tematikom ranog razvoja djeteta te se fokusira na važnost faktora socijalnog okruženja za daljnju uspješnost djeteta, odnosno individualaca u odrasloj dobi. Ujedno, revolucionarni dokumentarac istražuje utjecaj okoline na kognitivni, socijalni i emocionalni razvoj djeteta u najranijoj dobi. Uz UNICEF, podršku filmu dali su i Maria Cecilia Souto Vidigal Foundation, Bernard Van Leer Foundation and Alana institut. Kroz film se proteže 6 jezika, preveden je na 21 jezik te je prilagođen gluhim osobama, a sniman je na području Argentine, Brazila, Kanade, Kine, Francuske, Italije, Kenije i SAD-a.

Ovom projekcijom želimo pokazati koliko je uloga cijele zajednice važna za optimalni razvoj djeteta te senzibilizirati okolinu o utjecajima koje može imati na dijete“, rekla je Silvija Pucko, izvršna direktorica MURID-a koja je nakon filma podijelila i zahvalnice svim dionicima i donatorima koji podržavaju rad MURID-a.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, rekao je kako je želja svih prisutnih da žive u sredini koja pokazuje senzibilitet prema najslabijoj karici društva te da je obaveza svih nas da brinemo u skladu s našim mogućnostima. „Ako imaš mjesto kojem se uvijek možeš vratiti, to znači da imaš dom, ako imaš osobu za koju znaš da te voli to je ljubav, a ako imaš to sve zajedno, to je bogatstvo, a naša želja je upravo stvoriti to bogatstvo u našoj okolini“, rekao je Posavec, koji je ujedno primio zahvalnicu za podršku programima rane intervencije Međimurske Udruge za Ranu Intervenciju u djetinjstvu za 2017. godinu.

Svoju podršku MURID-u dali su i ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić, dr.med.spec. opće kir. subspec. ortopedije i traumatologije, voditelj Odjela pedijatrije Dejan Balažin, dr. med. spec. pedijatrije, supspec.. pedijatrijska nefrologija, Igor Šegović dr. med., spec. pedijatarije, subspec. pedijatrijske gastroenterologije te brojni načelnici, predstavnici javnog, privatnog i društvenog života.

(mk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*