Održana redovna Skupština DOSTI

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije dana 02. prosinca 2017. godine održalo je redovnu Skupštinu u restoranu KTC Čakovec, uz svečano obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Skupštinu je sazvala predsjednica Društva Miljenka Radović, mag.iur., koja je skupštinu otvorila pozdravnim riječima sa osvrtom na ovogodišnju temu prigodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom „Transformacija prema održivom i prilagođenom društvu za sve“. Skupštini su prisustvovali članovi Društva i gosti uzvanici: gđa Ivana Petković ispred Saveza udruga osoba s invaliditetom Međimurske županije, član Izvršnog odbora gospodin Vlado Benčak ispred Udruge tjelesnih invalida Bjelovar, predstavnici Udruge invalida Koprivničko – križevačke županije i predstavnica Otto Bock – ortopedska i medicinska pomagala.

Predstavljen je i prihvaćen Plan i program rada za 2018. godinu sa financijskim planom. U 2018. godini članovima će se nastaviti pružati usluga osobne asistencije, usluga pomoći u kući, usluga pomoćnika u nastavi i vrtiću, poludnevni boravak, logopedske usluge, usluga prijevoza, pravnog i drugog savjetovanja, uključivanje volontera u pružanje pomoći, organizacija zdravstvenih edukacija, edukativnih i društvenih aktivnosti, radno proizvodnih i sportsko rekreativnih sadržaja. Također će se nastaviti s organizacijom posjeta udrugama partnerima, s organizacijom ljetovanja, hodočašća kao i obilježavanja važnih datuma za osobe s invaliditetom.

Za sve nabrojane usluge i aktivnosti predviđeno je u Financijskom planu za 2018. godinu iznos od 4.474.200,00 kuna.

Na Skupštini je prihvaćeno Izvješće o radu za 2016. godinu, Izvješće o financijskom poslovanju Društva za 2016. godinu kao i Izvješće Nadzornog odbora Društva za 2016. godinu koje je prisutnima predstavio predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Soldo.

Nakon službenog djela, uslijedio je svečani dio na kojem su dodijeljena slijedeća odličja:

Nagradu za najboljeg volontera primila je Melanija Krčmar.

Diplomu s motivom medalje primio je predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Soldo.

Drugu diplomu s motivom medalje primio je Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak. Medalju za životno djelo primio je član Upravnog odbora Društva, gospodin Marijan Vugrinčić.

DOSTI ima dugu tradiciju aktivnog djelovanja i prepoznatljivost u zajednici u kojoj djeluje. Sve aktivnosti usmjerene su poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom, od onih najmlađih pa do najstarijih, svakome prema njegovim osobnim potrebama, koje ostvarujemo provedbom raznih programa, projekata i akcija.

(Dijana Novak)

 

 

 

 

 

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*