Pomoćnici u nastavi za djecu s teškoćama u razvoju

Udruga slijepih Međimurske županije zapošljava pomoćnike u nastavi preko projekta „Ovdje sam za tebe“ financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Osiguravanjem 4 pomoćnika za 4 učenika s teškoćama u razvoju  (u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovnoj školi Strahoninec i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec) djeci se pružaju jednake mogućnosti te adekvatna metodologija za rad.

Projekt „Ovdje sam za tebe“ osigurava pružanje usluge pomoći pri uključivanju učenika s teškoćama u razvoju tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu. Djeca s razvojnim teškoćama trebaju pomoć, podršku i vođenje pomoćnika u nastavi jer ne mogu samostalno pratititi nastavu.  Pomoćnik također osigurava potrebnu pomoć djetetu kako bi se uspješnije prilagodilo i integriralo u obrazovni proces.

Jedna od pomoćnica je i Rosa Hlišć koja kaže: „S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu, koja me vodi kroz svoj svijet nesigurnosti gdje zajedno pronalazimo mogućnosti za uspjeh i napredak. Jako sam sretna kada je vidim nasmijanu, što zbog uspjeha u školi ili komunikacije sa ostalom djecom. To me motivira na daljnji rad i osjećam se ispunjeno i korisno.

(Marija Ciglar)

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*