medjimurjepress@gmail.com

„Pomozimo studentima djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“

Studentice – djeca članova Udruge primile prijenosna računala

Provodeći projekt, Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata, Odjela za humanitarnu djelatnost pod nazivom „Pomozimo studentima djeci hrvatskih branitelja kupnjom prijenosnih računala“, kako bi im se olakšalo njihovo studiranje. Projekt se financira prikupljenim sredstvima od dobrih ljudi – donatora kao i iz Ministarstva hrvatskih branitelja.

Danas 25. rujna u prostorijama UDVDR –a PMŽ Čakovec, predsjednik podružnice Stjepan Horvat u ime voditeljice projekta Udruge gđe. Dubravke Kutleša Herljević uručio je prijenosna računala HP studenticama – djeci hrvatskih branitelja – članova Udruge za 2020. godinu.

Iz Međimurja je do sada u okviru ovog projekta prema kriterijima izvrsnosti i socijalnog statusa prijenosna računala primilo dvadesetpet studenata, a ove godine još troje:

PETRA /Krešo/ POSEDI iz Železne Gore na prijedlog ogranka Štrigova, studentica 5. godine diplomskog sveučilišnog studija Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

DORA /Davor/ MARČEC iz Strahoninca na prijedlog ogranka Strahoninec, studentica 1. godine University of Huddersfield – Biomedicina u Engleskoj. Budući da se Dora već nalazi u Engleskoj zbog početka studija, njezino računalo je preuzela sestra Lara.

VERONIKA /Željko/ ŠKVORC iz Prekope na prijedlog ogranka Štrigova, studentica 1. godine diplomskog studija matematike na PMF Sveučilišta u Zagrebu.

Projekt će se nastaviti i za iduću akademsku godinu.

(s.h.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*