Međimurje Press
Udruge

Poziv građanima na odgovorno ponašanje prema svojim ljubimcima!

Prošla je još jedna godina rada volontera udruge za zaštitu mačaka “Sklonište dobrote”, a sve što žele je sretna i uspješna Nova godina svima, puno sreće, zdravlja i veselja, a njima kao i ostalim udrugama i pojedincima koji brinu o četveronošcima, što više udomljenja, odgovornih budućih skrbnika maca (a i drugih životinjica) i što manje napuštenih!

2022. godina volonterima udruge započela je teško, primili su čak troje teško ozlijeđenih mačaka sa ulice na njihovu skrb, Kostu, Omera i Noir, o čijem stanju možete pratiti na njihovoj FACEBOOK stranici.

Napisali su i mali osvrt njihovih postignuća u 2021. godini koje možete vidjeti u nastavku:
– sa ulice su PREUZELI 261 macu na njihovu skrb i smjestili ih u privremene domove volontera (od toga je 166 maca iz Međimurske županije, 67 iz Varaždinske županije i 28 iz ostalih);
“Hvala svim našim tetama i stričekima čuvalicama koji su otvorili vrata svojeg doma i omogućili macama šansu za bolje sutra! Iako je to 30tak različitih lokacija diljem Međimurja, Vž županije, pa čak i Zagreba i zna biti jako naporno to sve hendlati, bez vas mnoge bi mace ostale na ulici, same, ničije, izgubljene. HVALA VAM ” – poručuju iz udruge.

– UDOMILI su 227 maca (od toga je 137 preuzetih iz 2021.e godine na njihovu skrb i ostatak starosjedioca, te su neke i iz “pomažemo udomiti” programa)!
– IZGUBILI su nažalost 34 mačja života i jednu srnicu otišle su neke kronično bolesne mace, a nečiju bitku su izgubili odmah po njihovom dolasku…Ali za sve su se jednako borili!
Udruga Sklonište dobrote već 4.godinu za redom provodi Projekt besplatnih kastracija mačaka ženskog spola za vlasnike mačaka s područja Međimurske županije, a u sklopu tog projekta imali su 402 prijave u 2021.godini i kastrirano je preko 600 mačaka.

Projekt je financirala Tajana Barančić, Astra poslovni inženjering te Virtus poslovno savjetovanje bez kojih ovaj projekt ne bi mogao biti realiziran, barem ne u tom obimu. Osim njih,projekt su financirale i dvije općine – Općina Mala Subotica i Općina Štrigova!

“BRAVO! Nadamo se da će više Općina i Gradova ove godine podržati projekt i sufinancirati ga. Ovo je jedan od NAJVAŽNIJIH projekata koje naša udruga provodi, uz samo zbrinjavanje potrebitih! “– kažu volonteri udruge.

Barbara Jagec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja