Poziv za volontiranje!

Pozivamo sve zainteresirane osobe sa područja Varaždinske i Međimurske županije da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima – ured Varaždin!

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima

Ukoliko si spreman/na odvojiti dio svog slobodnog vremena, steći nova iskustva, prenijeti svoja iskustva i ideje, naučiti nešto novo, razviti nove vještine, biti dio šire zajednice, razvijati predivnu ideju podrške našim sugrađanima TI SI PRAVA OSOBA ZA NAS!

Za volontere i volonterke biti će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške, u organizaciji Ženske sobe iz Zagreba uz sudjelovanje predavača iz Udruge za podršku žrtvama i svjedocima kao i prilika za upoznavanje i razmjenu iskustva volontera drugih organizacija na programu. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

OPIS VOLONTERSKE POZICIJE: Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružat će emocionalnu podršku, informacije o pravima,  praktične informacije putem telefona neposredno u uredu ili terenu i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Stalna služba Novi Marof i Prekršajni sud u Čakovcu.

Volontiranje će se obavljati u prostorijama Udruge za podršku žrtvama i svjedocima  – ured Varaždin te u prostoru Županijskog suda u Varaždinu, Općinskog suda u Čakovcu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Prekršajnog suda u Varaždinu, Stalna služba Novi Marof i Prekršajni sud u Čakovcu, a po potrebi i na terenu Varaždinske i Međimurske županije – sukladno dogovoru s volonterom/kom.

Sa odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno. Volonteri će po završetku projekta dobiti POTVRDU s opisom volonterske pozicije, stečenih kompetencija i broj sati, te PREPORUKU Udruge.

Ukoliko si se prepoznao/la te se želiš priključiti našem volonterskom timu ovo su kvalifikacije koje su poželjne:

  • punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem
  • osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak
  • osobe motivirane za pomoć drugima,
  • komunikativne, empatične, tolerantne osobe
  • odgovorne i etične osobe
  • interes za rad s osobama svih životnih dobi i statusa

Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

Rok za prijavu: 09.02.2018. do 12.00 sati

Kako se prijaviti: putem e-maila: pzs@pzs.hr

Pismena prijava treba sadržavati:

  • životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja,
  • kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima.

Za potrebe volontiranja, a nakon odabira vas volontera tražimo uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvidu kaznenu evidenciju volontera.

Po odabiru, volonter će priložiti osobnu fotografiju radi izrade identifikacijskog dokumenta za sudove.

Ukoliko imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirajte na e-mail: pzs@pzs.hr

 Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke  kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa RH.

Više o udruzi i samom programu možete saznati na web stranici Udruge: www.pzs.hr ili putem društvenih mreža.

Voditelj programa Miren Špek

Voditeljica ureda Varaždin Larisa Spahić

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*