Međimurje Press
Udruge

Predavanje o Domovinskom ratu u II. osnovnoj školi Čakovec

Posredstvom predsjednika udruge HVIDR-a Jug Čakovec Pave Jazvića, danas su u II. osnovnoj školi Čakovec članovi UDVDR Ogranka Varaždin iz klubova Petrijanec i Sračinec održali predavanje o Domovinskom ratu učenicima osmih razreda.

Ravnatelj škole gospodin Vinko Grgić, primio je u svom uredu članove UDVDR i  tom prilikom naglasio kako je današnje predavanje hvale vrijedno, jer se učenici informaju od stvarnih sudionika ratnih zbivanja.

Nakon što je profesorica povijesti i zemljopisa gospođa Snježana Odak-Hrkač upoznala učenike sa temom predavanja, članovi tima za promicanje istine o Domovinskom ratu krenuli su sa prezentacijom, koja je uspješno odrađena od strane predavača Damira Laljeka, Vladimira Milavca i Franje Mušića.

Na samom kraju predavanja učenici su postavljali zanimljiva pitanja. Damir Laljek II. osnovnoj Školi Čakovec uručio je knjigu  o varaždinskim braniteljima Vukovara, dok je Vladimir Milavec predao nosač zvuka  “RANE” koji su članovi tima odradili sa radio sekcijom OŠ Petrijanec.

(p.j.)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja