medjimurjepress@gmail.com

Predstavljanje udruge LUNA

U utorak 2. listopada u Varaždinskoj županiji predstavljena je novoosnovana udruga LUNA za ekološku i biodinamičku proizvodnju Varaždinske županije.

Snježana Mikulčić Jakopović predsjednica Udruge LUNA na konferenciji za medije navela je: udruga je osnovana na inicijativu Centra dr. Rudolfa Steinera s kojim imamo jako dobru suradnju. Općenito postoji mali broj biodinamičkih i ekoloških proizvođača u Hrvatskoj pa želimo prikupi što više suradnika i promotora ekoloških i biodinamičkih proizvođača. Također, želimo napraviti nešto konkretno i nešto kvalitetno, a što je korak do osnivanja Savez udruga Hrvatske.

Pozivamo ljude da nam se uključe i da vide koji je princip biodinamičke proizvodnje, radit ćemo konstantno kroz godinu i edukacije i studijska putovanja te radionice za djecu. Uglavnom, cilj nam je popularizirati biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju jer konvencionalni proizvodi nisu interesantni toliko kao ekološki i biodinamički s kojima, zapravo, možemo postići dodanu vrijednost i višu cijenu. Iskoristit možemo ove naše površine koje su relativno male u našoj županiji pa je jednostavno isplativije proizvoditi na malo što je onda i kvalitetnije nego konvencionalno – objašnjava Mikulčić Jakopović.

Osnivačice udruge LUNA su Amalka Vukelić, Andreja Petrović, Snježana Mikulčić Jakopović i Dijana Posavec.

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*