medjimurjepress@gmail.com

Projekt “Volim se gibat”

Udruga slijepih Međimurske županije od 01.06.2019. do 31.12.2019. godine provodi projekt „Volim se gibat“, koji financiraju Međimurske vode.

Aktivnostima projekta utječe se na bolje uključivanje slijepih osoba u život lokalne zajednice na način da im je organizirano korištenje slobodnog vremena, a svrha projekta je poticanje integracije slijepih odraslih osoba u zajednicu, samostalnosti te aktivnog provođenja slobodnog vremena.

Važnost ovog projekta ogleda se i u činjenici da se mijenja način razmišljanja obitelji, s obzirom da će se članovi obitelji osvijestiti da slijepa osoba može sudjelovati u aktivnostima u lokalnoj zajednici, bez njihove stalne skrbi. Također, spoznaja da mogu funkcionirati bez članova obitelji, doprinosi kvaliteti života slijepih osoba jer će one dobiti osjećaj samostalnosti i socijalne uključenosti.

Ciljevi projekta:

– doprinijeti društvenoj integraciji i kvaliteti života slijepih osoba,

– kvalitetnije korištenje slobodnog vremena slijepih osoba,

– povećanje samostalnosti i samopouzdanja slijepih osoba,

– senzibilizacija javnosti prema osobama s invaliditetom.

Ovim projektom provodi se aktivnost prijevoza članova na aktivnosti u organizaciji Udruge, a obuhvaća odlazak po korisnika u mjesto stanovanja i prijevoz do destinacije te natrag.

(Marija Ciglar)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*