Moje srce ima grešku, ali je moj san savršen

VELIKA HUMANITARNA AKCIJA ZA NABAVKU VIDEOGRASTROSKOPA

Godišnje se više od milijun djece u svijetu rađa s prirođenom srčanom greškom, njih 100.000 ne doživi 1.rođendan, a 1000 će umrijeti prije odrasle dobi. U Hrvatskoj trenutno ima preko 10.000 djece sa srčanim bolestima ili greškama, a svake godine rađa de još najmanje 500.

Kada se govori o djeci s prirođenim srčanim greškama, vrijedi istaknuti kako se njihovo stanje ne može izliječiti, već samo palijativnim metodama (serijom operacija), lijekovima i stalnim nadzorom dovesti do stanja u kojem mogu tek dijelom živjeti poput zdrave djece. Djeca s kardiološkim problemima doživljavaju se kao iskonski „mali ratnici“ koji prolaze veliku borbu za život , te su od svojeg rođenja uistinu djeca s posebnim potrebama.

U Čakovcu, tim pedijatrijskih kardiologa, ali i kirurga te liječnika u intenzivnom odjelu svakodnevno radi na dijagnosticiranju i otklanjanju dječjih srčanih grešaka. Bez obzira na dobre stručnjake, bez odgovarajućih sredstava za rad učinak svih njihovih napora se smanjuje.

Upravo stoga, večeras je u hotelu „Park“ u Čakovcu održana velika humanitarna akcija s modnom revijom, tombolom i prodajom prigodnih rukotvorina, kako bi se Odjelu pedijatrije osigurala nabavka videogastroskopa čija vrijednost prelazi 5000 eura. Akciju je pokrenula poznata humanitarka Gordana Prebeg kojoj treba odati svako poštovanje za trud i želju za pomoći malim bolesnicima.

Njoj su se dragovoljno priključili pojedinci među kojima valja istaći Gordanu Polanec, Anu Lesar, Dragutina Lesara, socijalna zadruga Humana Nova, Jasna Hirš i Oriflame svi sa svojim proizvodima. Svoj obol dali su i ženska vokalna skupina udruge Veseli Međimurci, Lea Šprajc, Martina Roža i voditeljica Aleksandra Ličanin.

  • Večeras pomažemo prikupiti novčana sredstva za odjel pedijatrije čakovečke bolnice za nabavku videogastroskopa. Ideja je došla sasvim spontano, na jednoj kavi, gdje sam upoznala ženu s prekrasnim proizvodima. To me ponukalo da organiziram humanitarnu reviju. I evo nas večeras u hotelu Park u realizaciji istog. Popunjena mjesta govore da je ova akcija pun pogodak. Organizirali smo tombolu, prodaju doniranih proizvoda sve za ovu plemenitu akciju. Moram istaknuti podršku svojih kolega iz podružnice u Rijeci, Varaždinu, ali i centrale u Zagrebu. Raduje me što su došli iz ravnateljstva bolnice i gradonačelnik je stigao, dakle svi oni su pokazali i prepoznali humanost na djelu i svoja VELIKA SRCA– istakla je Gordana Prebeg nositeljica organizacije iz Udruge „Veliko srce malom srcu“.

(R.Dobošić)

Zanimljive momente s večerašnje humanitarne akcije pogledajte u našoj fotogaleriji:

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*