Sretna priča jednog medvjedića

Jedan od prvih programa na ovogodišnjoj manifestaciji Porcijunkulovo, u utorak je bio festival „Budi sretna priča jednog medvjedića“. Riječ je o akciji Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID, koju je ove godine, na temelju prošlogodišnjih rezultata, Koordinacijski odbor akcije Grad Čakovec – prijatelj djece, proglasio Naj akcijom Grada Čakovca. Akcija se provodi s ciljem poticanja empatičnosti, velikodušnosti i drugih odgojnih vrijednosti kod djece i njihovih roditelja.

MURID je i tijekom ove godine provodio kampanju prikupljanja plišanih medvjedića, čemu su se pridružile i predškolske ustanove, a stotine plišanaca sada je izloženo u Muridovom šatoru, na samom početku Perivoja Zrinskih (kraj dječjeg igrališta) i čekaju na svoje nove vlasnike. Svi su posjetitelji dobro došli u Muridov šator, gdje uz simboličnu donaciju putem tombole mogu osvojiti medvjedića po vlastitom izboru, a sav će se prikupljeni novac namijeniti radu Udruge.

Ovogodišnji festival „Budi sretna priča jednog medvjedića“, otvorio je čakovečki glumac Igor Baksa, u društvu Muridove maskote, Meda Ranka te izvršne direktorice Udruge, Silvije Pucko. Festival je svojim dolaskom podržao i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač.

(k.š.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*