Susjedova livada-dobri primjeri metoda bez granica!

Dana 12. ožujka 2018. godine u Murakereszturu, u prostorijama Doma kulture, održana je početna konferencija projekta “Susjedova livada” – “dobri primjeri, metode bez granica ”.

Nositelj projekta je Društvo „Zrinski kadeti“ iz Murakeresztura, a partneri na projektu su Prva dvojezična osnovna škola u Lendavi, Mađarska manjinska samouprava u Lendavi, Osnovna škola Draškovec i Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Čakovec. Radi se o međunarodnom projektu koji je osmišljen s ciljem međunarodne suradnje, međusobnog umrežavanja, organizacije radionica, treninga i razvoja kompetencije.

Cilj projekta je stjecanje međunarodnih iskustava, dobre prakse i razvijanje preporuka za domaće programe.

Istaknuto je kako su razvoj hrvatske samouprave, njegovanje lokalne manjinske kulture i očuvanje običaja i tradicije također ciljevi dvogodišnjeg projekta koji podupiru EU i mađarska država.

Projekt je započeo s danom 01. ožujka 2018. godine i traje do 31. kolovoza 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 49.552.900 forinti.

Na početnoj konferenciji je Miljenka Radović, mag.iur., predsjednica Društva osoba s tjelesnim invaliditetom predstavila iskustva Udruge u pružanju različitih usluga svojim članovima kao i iskustva u provođenju različitih projekata na nacionalnom nivou kao i u okviru Europskog socijalnog fonda.

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*