Susret prijatelja koje povezuje Domovinski rat

Doktor humanističkih znanosti Ante Nazor danas je u Gimnaziji “Josip Slavenski” u Čakovcu održao srednjoškolcima predavanje o Domovinskom ratu. Nazor je otišao je kao dragovoljac na istočno-slavonsko bojište i bio pripadnik 122. đakovačke “R” brigade.

Neposredno uoči predavanja nazvao je svog dugogodišnjeg čakovečkog prijatelja Željka Sršana Vukovarskog branitelja i ratnog vojnog invalida. Prijateljstvo koje traje

Željko Sršan danas je predsjednik udruge Vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja. Bio je na prvim linijama bojišta, gdje je proveo gotovo 1.800 dana, sudjelujući u obrani ističnoslavonskog bojišta i Grada Vukovara. Padom Vukovara odveden je u srpski logor Stajićevo kod Zrenjanina. Preživio je logor i razmijenjen je 10. prosinca 1991. Njegov ratni put nastavljen je akcijama oslobođenja i deblokade Dubrovnika, akcijama na Dinari, oslobađanju Knina i završnim akcijama hrvatske vojske u BiH. Ranjen je kao pripadnik 7. Gardijske brigade.

Susret dvojice ratnika ovjekovječili smo fotografijom i ostavili ih da u miru popričaju, evociraju uspomene na dane od prije 26 godina. Zaključili smo da je od svega najvažnije njihovo prijateljstvo koje traje i koje će sasvim sigurno biti doživotno.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*