Uz Svjetski dan cerebralne paralize

Svake godine 06. listopada obilježava se Svjetski dan cerebralne paralize. Članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije obilježavanje Svjetskog dana cerebralne paralize spojili su s Tjednom cjeloživotnog učenja koji se ove godine održava od 02.-08. listopada.

Tako su se u srijedu, 04. listopada odazvali pozivu Doma za starije i nemoćne osobe NOVINŠČAK, gdje su proveli ugodno prijepodne u druženju sa osobama starije životne dobi. Druženje je prošlo u smijehu, društvenim igrama i mozgalicama. listopad, Svjetski dan cerebralne paralize obilježili smo u prostorima Udruge, u razgovoru o toj bolesti, načinima prevladavanja prepreka, te druženju.

Cerebralna paraliza je najčešći tjelesni invaliditet u djetinjstvu s kojim živi više od 17 milijuna ljudi diljem svijeta. Osobe s cerebralnom paralizom, kao i ostale osobe s invaliditetom, trebaju biti ravnopravni članovi društva koji imaju pravo ostvariti svoj puni potencijal. U našu udrugu učlanjeno je 79 osoba s cerebralnom paralizom različite životne dobi. U okviru svojih mogućnosti nastojimo ih osigurati podršku i pomoć u teškoćama s kojima se susreću te isto tako u olakšavanju svakodnevnice.

(Katarina Drk)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*