Međimurje Press
Udruge

Udruga Ovršni ustanak: “I ovršeni moraju jesti, živjeti i preživjeti”!

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo preporučio je  HNB-u kako svim ovršenim građanima treba dati debitne kartice kako bi se minimalizirala kretanja i međusobni kontakti. Također je dala  preporuku bankama da privremeno ukinu naknadu fizičkim osobama za transakcije na bankomatima izvan vlastite mreže u Republici Hrvatskoj.
Izvanredne okolnosti zahtijevaju i izvanredne mjere.

A mi i opet apeliramo, tražimo moratorij na ovršni zakon, te oprost duga popraćenog nebuloznim kamatama. Ako ovo nisu iznimne situacije, što su onda.

I ovršeni građani moraju jesti, živjeti, preživjeti ovaj period koji predstoji. A oni nisu u mogućnosti koristiti internet bankarstvo, dakle plaćati račune preko neta. Oni su građani drugog reda, to na žalost znamo. Dajte barem sada to promijenite.
Napomenimo i to da će se ukoliko ne primijenimo ove mjera oprosta dugova doći do sveopćeg kolapsa. Broj blokiranih će se udvostručiti, neminovno, sada ih je oko 270.000, nakon krize bi ih moglo biti preko 500.000 jer čeka nas potpuni krah u kojem će stradati mali obrtnici prvenstveno.
Spriječimo to na vrijeme.

Udruga Ovršni ustanak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja