Međimurje Press
Udruge

Udruga slijepih Međimurske županije otvorila salon za masažu i lumbago!

U petak, 6.5.2022. godine, u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je početna konferencija projekta Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osobe u sklopu kojeg je Udruga slijepih Međimurske županije registrirala gospodarsku djelatnost i započinje poslovanje prema načelima društvenog poduzetništva otvorenjem salona za masažu Lumbago.

Salon se nalazi u užem centru Čakovca, na adresi Ruđera Boškovića 4, a pružat će usluge klasične masaže, medicinske masaže, aromamasaže i pilinga. Terapeuti/maseri, zaposlenici salona, visoko su slabovidne i slijepe osobe.

Marija Ciglar, predsjednica Udruge, istaknula je da je „danas poseban dan u Čakovcu jer će Udruga slijepih Međimurske županije obogatiti grad salonom za masažu. Započeli smo s provođenjem gospodarske djelatnosti kako bismo zaposlili naše članove, visoko slabovidne osobe, koji će biti vama na usluzi u salonu Lumbago. Ime Lumbago odabrali smo iz razloga što sam lumbago znači bol, a mi želimo biti za vas ovdje da vam pomognemo s obzirom na stresne situacije koje živimo i ubrzani način života, koji nam je sve teži. Pozivam vas da se svi zajedno uključimo u ovaj projekt na način da potaknemo i članove svojih obitelji, rodbinu i prijatelje da osjete sve što su naši vrijedni maseri pripremili kao iznenađenje.“

Jelena Vladimirovna Oletić, profesionalna maserka, pedagoginja i psihologinja, pridružila se timu Lumbago, a u svojem je obraćanju istaknula: „U ovom projektu sudjelujem kao mentorica i supervizorica. Naši zaposleni terapeuti su visoko slabovidne i slijepe osobe koje imaju posebno razvijen dar za dodir, odnosno za taktilne vještine i uvijek iznova smatram važnim za naglasiti da su to osobe koje vide rukama i zaista pružaju vrhunsku uslugu masaže. U kvalitetu njihovog rada, a u korist svoga zdravlja možete se uvjeriti dolaskom u naš salon za masažu.“

Projekt Razvoj društvenog poduzetništva za slijepe osoba UP.02.3.1.03.0145 osmišljen je kao prilika za razvoj i unapređenje društvenog poduzetništva na području Grada Čakovca i Međimurske županije te ujedno i kvalitetna opcija za uključivanje educiranih i certificiranih slijepih osoba na tržište rada. Očekivani društveni utjecaj je društvena i radna integracija slijepih osoba, razvoj novih i inovativnih usluga neprofitnih organizacija te razvoj društvenog poduzetništva u Međimurskoj županiji.

Ukupan iznos projekta je 669.385,61 kn, a iznos EU potpore je 568.977,77 kn.

Marija Ciglar

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja