Međimurje Press
Udruge

Udruga za pomoć žrtvama i svjedocima

Od 25. studenog besplatna linija NPC-a 116 006 je dostupna svim građanima i građankama svakim danom od 0:00 do 24 sata, svih 7 dana u tjednu, uključujući vikende, blagdane i druge neradne dane

Produljenje radnog vremena NPC-a osigurano je u sklopu projekta „Zaustavimo nasilje nad ženama – Za nasilje nema opravdanja“ kojeg provodi Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (MRMSOSP) u partnerstvu s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima i Ministarstvom pravosuđa i uprave. Sredstva su osigurana iz Europskog socijalnog fonda, a vrijeme provedbe aktivnosti je 26 mjeseci. Vijest o produljenju radnog vremena NPC-a objavljena je na sjednici Nacionalnog tima za sprječavanje nasilja nad ženama i nasilja u obitelji. Na sjednici su sudjelovali koordinatorica NPC-a Maja Štahan i izvršni direktor Udruge Miren Špek.

Od 25. studenog u NPC-u su zaposlene dodatne osobe koje će pružati podršku žrtvama i svjedocima na 116 006 liniji u sklopu projekta „Zaustavimo nasilje nad ženama – Za nasilje nema opravdanja“. 

Uz Ivanu Andrijašević, psihologinju, zaposlene su Martina Klarić, pedagoginja, Ena Juričić, socijalna pedagoginja, Ivana Lunka, pravnica te Ivana Prović, psihologinja.

(mp)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja