medjimurjepress@gmail.com

Upravljanje zaštićenim i Natura 2000 područjima

SUDJELOVANJE JAVNOSTI I TRANSPARENTNO UPRAVLJANJE ZAŠTIĆENIM I NATURA 2000 PODRUČJIMA SJEVEROZAPADNE HRVATSKE

Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis iz Čakovca u partnerstvu s udrugom za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Pravnim fakultetom Osijek, Udrugom za zaštitu okoliša i prirode iz Karlovca (Eko Pan), te World Wide Fund for Nature Austria (WWF Austria) organiziraju seminar s ciljem okupljanja ključnih dionika za zaštitu okoliša i prirode u upravljanju zaštićenim područjima sjeverozapadne Hrvatske.

Seminar će se održati 06. veljače 2017. u konferencijskoj dvorani Hotel Park Boutique, J. Habdelića 6, 42000 Varaždin u vremenu od 10 do 14 sati.

Cilj Aarhuške konvencije, koja je na snazi od 2001. godine je uključivanje javnosti u aktivnostima u području zaštite okoliša, pružajući pristup informacijama, sudjelovanje javnosti u odlučivanju kao i pristup pravosuđu u ovom području. Njezina je svrha pridonijeti zaštiti prava sadašnjih i budućih generacija da živimo u okruženju i okolišu koje je dovoljno za njihovo zdravlje i dobrobit te da ne narušimo ekološku stabilnost. Seminar će donijeti konkretne primjere uključivanja i sudjelovanja javnosti u upravljanju zaštićenim i NATURA 2000 područjima u Hrvatskoj.

(Goran Sabol)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*