Međimurje Press
Udruge

VIRTUALNA POČETNA KONFERENCIJA Uz ‘Projekt asistent’ stiže pomoć udrugama nakon koronakrize!

Platforma za Društveni centar Čakovec, inicijativa desetak organizacija civilnog društva koja potiče nezavisne suvremene umjetničke i kulturne prakse, započela je s provedbom novog projekta pod nazivom ‘Program podrške – projekt asistent’ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

U partnerstvu s Općinom Sveti Juraj na Bregu, projekt je osmišljen kako bi se organizacijama civilnog društva, onima s područja općine ali i cijele Međimurske županije, pružila potpora u povratku punom opsegu djelovanja i aktivnostima nakon pandemije bolesti COVID-19.

U nešto neformalnijoj formi, na virtualnoj početnoj konferenciji projekta, glavne su smjernice predstavili izvršni direktor Platforme za Društveni centar Čakovec Filip Živaljić i voditelj projekta Matija Moharić.

– I sami smo svjesni da se nakon pandemije koronavirusa, koja službeno još nije završila, posljedice itekako vide u razvoju civilnog društva. Našim projektom u idućih 12 mjeseci imamo šansu napraviti seriju edukacija, radionica i volonterskog programa, s ciljem osnaživanja organizacija civilnog društva, kazao je Filip Živaljić.

Projekt je s provedbom započeo 23. lipnja 2022. godine i trajat će do 23. lipnja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 413.250,76 kuna, od kojih se 85 posto financira sredstvima Europskog socijalnog fonda (poziv Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, referentni broj UP.04.2.1.11.0034), te preostalih 15 posto iz državnog proračuna.

Ovim projektom članice Platforme za Društveni centar Čakovec i Općina Sveti Juraj na Bregu prilagodit će svoje vještine lokalnim problemima, te ojačati kapacitete za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond. Aktivnostima projekta doprinijet će se pružanju učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

– Idućih 12 mjeseci ćemo se družiti, istraživati i volontirati, sve s ciljem povećanja kapaciteta organizacija civilnog društva. Osjećamo se spremnima za sve izazove koji će se pojaviti, najavio je Matija Moharić.

Već od jeseni kreće ciklus edukacija za predstavnike organizacija civilnog društva u područjima kao što su menadžment, marketing, zakonske obveze neprofitnih organizacija i slično. Program S2OCD namijenjen je studentima Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, koji će kroz ovaj volonterski program izraditi studije slučaja i pružiti učinkovite odgovore na potrebe lokalne zajednice, a jedna od aktivnosti projekta ‘Program podrške – projekt asistent’ je i istraživanje i mapiranje potreba organizacija civilnog društva na području Općine Sveti Juraj na Bregu.

Cilj projekta: Ovim projektom članice Platforme za Društveni centar Čakovec i Općina Sveti Juraj na Bregu prilagoditi će svoje vještine lokalnim problemima, te ojačati kapacitete za neposredan rad na područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond. Aktivnostima projekta doprinijet će se pružanju učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama.

link virtualne videokonferencije: https://www.facebook.com/projektasistentpdcck/videos/1040131949973789

Matija  Moharić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja