medjimurjepress@gmail.com

Volonterski dan srednje škole Ludbreg

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, zajedno sa Srednjom školom Ludbreg, Vas pozivaju na medijsku konferenciju povodom volonterskog dana Srednje škole Ludbreg u ponedjeljak, 11. lipnja 2018. godine u 8:30 sati ispred Srednje škole Ludbreg u Ludbregu.

Na medijskoj konferenciji bit će predstavljene planirane volonterske akcije volontera i volonterki Srednje škole Ludbreg koji će istoga dana, od 9:00 do 12:00 sati, posjetiti više institucija i organizacija civilnog društva: Crveni križ, udrugu Ludbreško Sunce, vrtić te školske vrtove. Volonterski dan se održava u sklopu projekta „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!“, a potaknut je željom mladih iz Srednje škole Ludbreg za ukazivanjem na vrijednosti volontiranja kroz vlastiti primjer. Projekt „(Ne)budi mi (ne)prijatelj!” provodi Udruga za podršku žrtvama i svjedocima u partnerstvu sa Srednjom školom Ludbreg. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda Operativni program: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 562 516, 55 HRK, te će se projekt izvoditi u trajanju od 13 mjeseci, do 31.kolovoza 2018. godine.

Kroz cijelu školsku godinu, volonteri Srednje škole Ludbreg su, uz pomoć obučenih koordinatora volontera- nastavnika Srednje škole Ludbreg, učili o vrijednostima volontiranja i građanskog aktivizma kroz osobit naglasak na promoviranju nenasilne komunikacije. Aktivnosti volonterskog dana pokazat će hvalevrijednu suradnju lokalne zajednice: od odgojnoobrazovne ustanove, preko institucija do organizacija civilnog društva, a koje će biti poticaj ostalom stanovništvu Grada Ludbrega na aktivnije sudjelovanje u društvu. Na konferenciji će govoriti gradonačelnik Grada Ludbrega Dubravko Bilić, ravnatelj Srednje škole Ludbreg Josip Zdelar, predstavnici Udruge za podršku žrtvama i svjedocima te uključeni volonteri i nastavnici.

Cilj medijske konferencije je informirati širu zajednicu o važnosti uključivanja mladih u volonterske programe te ostalih dionika na osmišljavanje vlastitih volonterskih programa. Ukoliko ste u mogućnosti doprinijeti našoj medijskoj konferenciji, molimo Vas da nam potvrdite do 8. lipnja na e-mail adresu: podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com.

Za dodatne informacije, obratite se na: podrska.zrtvama.i.svjedocima@gmail.com ili na 01 371 4007.

(Ana Šeničnjak)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*