Vukovarske branitelje iz Međimurja i dalje će voditi Željko Sršan

Udruga vukovarskih branitelja i logoraša Međimurja održala 02. veljače Izbornu skupštinu.

Posljednjih četiri godine u mandatu predsjednika Željka Sršana pokrenuto je niz humanitarnih akcija i projekata koji na neki način svrstavaju ovu udrugu iz Domovinskog rata u jednu od agilnijih.

Skupljala se hrana za socijalnu samoposlugu DUGA, organizirana je najveća dokumentarna izložba VUKOWAR 87 DANA BOLI I PATNJE koja je proputovala Hrvatska i bila postavljena u Saboru RH 2016. i 2017 godine te 5.8.2017. u kninskom muzeju. Udruga je u školama Međimurske županije i diljem Hrvatske sudjelovala na preko pedesetak predavanja na temu Vukovara 91′  te sudjelovala na raznim obilježavanjima godišnjica u zemlji i Međimurju..

Početkom ove godine udruga se preselila i opremila nove prostorije u kojima su uredili učionicu, a koja će koristiti za održavanje raznih predavanja i radionice.

Osim zaštite interesa branitelja logoraša, cilj Udruge je i nadalje čuvanje istine o Domovinskom ratu. Prema podacima, u borbama u široj okolici Vukovara sudjelovalo je oko 500 branitelja iz Međimurja – policajaca, gardista i dragovoljaca.

Nakon izbora za predsjednika udruge ponovno je izabran Željko Sršan, dopredsjednika Emil Novak, dok će funkciju predsjednika Nadzornog odbora obnašati Siniša Antolašić. Za predsjednika suda časti izabran je Mario Kovač.

(rd)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

  1. ervin Reply

    Čestitam! Ervin

Komentiraj

*