Međimurje Press
Grad Čakovec Udruge

Zahvala gradonačelnici!

Udruga za sindrom Down Međimurske županije odnedavno djeluje na novoj adresi i uz svakodnevni rad uživaju u uvjetima koje im pruža Dom kulture u Novom Selu Rok. Na tome mogu zahvaliti gradonačelnici Grada Čakovca Ljerki Cividini koja je u dogovoru s predsjednikom Mjesnog odbora Novo Selo Rok Miroslavom Novakom odlučila udruzi omogućiti novoobnovljene prostore

Kako je pritom napomenula predsjedniku udruge Nenadu Štreku, ovo su javni prostori koji u svakom trenutku moraju služiti svojoj svrsi – biti na usluzi našoj djeci i svim građanima. Kako bi se uvjerila da je preseljenje odrađeno uspješno te da je 39 roditelja i 32 djece okupljeno u ovaj veseli kolektiv zadovoljno novim uvjetima, posjetila ih je u Novom Selu Rok. Pritom je uz predsjednika Štreka i tajnika udruge Petra Petraca, u velikoj dvorani bila dio neurorazvojne gimnastike te obišla dvije prostorije udruge koje su već prilagođene i služe kao kabineti za logopediju i neurofeedback te rehabilitaciju i fizikalnu terapiju. Samo preseljenje obavljeno je krajem siječnja, uz veliku pomoć roditelja, ali i vrijednih učenika Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec predvođenih prof. Helenom Zečar Lajtman.

Stvoreni uvjeti i za nove terapeutske programe koji su u pripremi

„Udruga je završila s preseljenjem, stvoreni su svi potrebni uvjeti za odvijanje terapeutskih programa koje udruga provodi u svojim prostorima (rehabilitatorski programi, logopedski programi, neurofeedback terapija, razvojna gimnastika, fizioterapeutske vježbe i kreativne radionice). Ne postoje riječi kojima bi mogli zahvaliti na inicijativi i što ste nam omogućili obavljanje programa u primjerenim prostorima, ali i stvorili uvjete za nove terapeutske programe koji su tek u pripremi. Našoj djeci u radu je iznimno važan kontinuitet kojeg će ovim uvjetima napokon dobiti“, rekli su predsjednik i tajnik te objasnili da su izuzetno zadovoljni, no što je najvažnije zadovoljna su i djeca koja će od novog prostora imati najveće dugoročne koristi.

„Najsretniji ćemo biti ako će svaka podrška poput ove pomoći razvoju, boljoj socijalizaciji te prilagođavanju djece s Downovim sindromom društvu u kojem živimo“, zaključila je gradonačelnica i dodala kako u udruzi već od ranije imaju dobrog partnera, kako zajedno s Gradom Čakovcem djecu s teškoćama prate kroz vrtiće i školu angažmanom pomagača u nastavi, a po prvi puta će i svoju praksu u gradskoj upravi odrađivati upravo srednjoškolci s Downovim sindromom.

Grad Čakovec

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja