Međimurje Press
Udruge

Zajedničkim snagama do rješenja

Ne tako dugo, objavili smo i putem Portala Međimurje Press kako je našu udrugu zamolio za pomoć 83 godišnji umirovljenik iz Novog sela Rok Ivan Pal koji živi sedam godina bez struje u nehumanim uvjetima .

Našem apelu za pomoć odmah se odazvao Crveni križ Čakovec. Ovome apelu odazvali su se  i grupa dobrih ljudi iz Krištanovca, koji su se prihvatili posla te donirali dio materijala za obnovu kako bi Ivan živio u humanim uvjetima. U taj projekt uključile su se i mnoge trgovine građevinskim materijalom, da napomenemo i gospođu koja je darivala kutnu garnituru.

Dogovorili smo sastanak u Gradu Čakovcu kojem su prisustvovali pročelnik David Vugrinec, Lana Remar viša savjetnica za socijalnu skrb grada Čakovca, predsjednik MO Novo selo Rok Miroslav Novak, potpredsjednik udruge Ovršni Radovan Preložnjak, Gordana Kelemen i Jelica Baksa članice udruge Ovršni. Grad je isplatio jednokratnu pomoć od 2500,00 kn, za te novce kupljena su PVC ulazna vrata i dva PVC prozora.

Moramo pohvaliti gospođu Lanu Remar koja je brzo intervenirala putem Centru za socijalnu skrb u Čakovcu. Izlaskom na teren sa socijalnom radnicom gospodin Ivan Pal ipak je izrazio želju da mu nađu adekvatni smještaj i potpisao zapisnik socijalne radnice. Sada je počelo prikupljanje zdravstvenih papira kako bi se moglo staviti ga u socijalni program, gdje će se uključiti i kćerka Ivana Pala i kroz dogledno vrijeme naći mu adekvatni smještaj dostojan života 83 godišnjeg umirovljenika sa malom mirovinom.

Udruga će i dalje pratiti rad službi do samog smještaja umirovljenika. Hvala svima dobrim ljudima koji su priskočili u pomoć jer ne živimo u 19 stoljeću, već se okrenimo budućnosti gdje svaki građanin mora dostojanstveno živjeti.

OVRŠNI USTANAK MEĐIMURJE

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja