Zlouporabe ugovora o uzdržavanju

U utorak, 29. ožujka 2017. godine u prostorima Općine Hlebine, održala se edukacija vezana uz sprječavanje zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju i upoznavanje s ostalim pravima i obvezama starijih osoba.

Edukacija je održana u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, u suradnji s Udrugom invalida Koprivničko križevačke županije, a projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Predsjednica Društva, pravnica, Miljenka Radović prisutne je upoznala s temeljnom razlikom između ugovora o dosmrtnom i doživotnom uzdržavanju, te o pravima i obvezama iz Zakona o socijalnoj skrbi. Načelnica Općine Hlebine, Božici Trnski uz samu organizaciju, aktivno se priključila i radionici.

Pozivaju se sve zainteresirane osobe, koje imaju bilo kakvih nejasnoća vezanih uz ugovore o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju da se jave u Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, Čakovec na besplatno pravno savjetovanje.

(Katarina Drk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*