“Znanje je moć 2”

U utorak, 30. svibnja ove godine u Koprivnici je održana još jedna u nizu edukativnih radionica na temu sprječavanja zlouporabe ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Radionica se održala u sklopu projekta „Znanje je moć 2“ kojeg provodi Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, a financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Savjetodavno pravna edukacija održana je u prostorima centra „Podravsko sunce“. Sudionike je s ključnim pojmovima o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju upoznala pravnica i predsjednica Društva, Miljenka Radović mag.iur. Sudionici edukacije dobili su važne i kvalitetne informacije o načinima sklapanja i raskidanja navedenih ugovora, te o bitnoj razlici između ugovora i obvezama potpisnika takvih ugovora.

Starije osobe su iskazale veliki interes i zanimanje za radionicu i navedenu temu. Po završetku predavanja uključili su se s pitanjima kako bi  otklonili eventualne nejasnoće i spriječili greške prilikom sklapanja navedenih ugovora.

Zahvaljujemo Udruzi invalida Koprivničko križevačke županije na podršci za organizacijom radionice, te pozivamo građane ukoliko imaju bilo kakvih nedoumica o ovakvim ugovorima da se jave u Društvo.

(Katarina Drk)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*