Uspjeh varaždinskog filma UFURAJ SE I PUKNI i odlazak na festivale

Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” u subotu 13. srpnja otvara veliki 66. Pula Film Festival.
Film će biti prikazan u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16:00 sati ove subote. Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma.

U rujnu 2019. film putuje u SYDNEY !

International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film “Ufuraj se i pukni” biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine.
Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film “Ufuraj se i pukni” u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu.
Nakon što je film u kinima pogledalo više 21 500 ljudi, pozivi na ovakve festivale samo su potvrde da nedostaje hrvatske komedije na filmskom platnu i da publika želi humor Ljubomira j Jana Kerekeša, kako u kazalištu, tako i na filmu.
Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima.
Sve u svemu, s filmom “Ufuraj se i pukni” dogodila se jedna predivna priča i promocija Grada Varaždina, ali i autorskog djela Ljubomira i Jana Kerekeša, koji su često povezani s presedanima na hrvatskoj kulturnoj sceni, čak i “pokusnim kunićima” koji rado svoj uspjeh dijele sa svima.
Jan Kerekeš – umjetnički voditelj
image1.jpeg
image2.jpeg
image3.jpeg
Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*