Uvjerenja proizvođačima jaja

Svečana podjela uvjerenja polaznika osposobljavanja za peradara/ku i proizvođača/icu jaja, održati će se u utorak 16. 6. 2015. u 16.30 sati u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Čakovec, Kralja Tomislava 52. U ovoj grupi su se u obrazovanje uključili jedni od najvećih proizvođači jaja s područja Republike Hrvatske, a to su Perfa Bio Donja Stubica, Gala Bjelovar, Piko Jastrebarsko, Agrokoka Pula, Luneta Ludbreg, Nujić Zagreb te drugi peradari i proizvođači jaja.

Program obrazovanja su provodili vrsni stručnjaci: prof. dr. sc. Zlatko Janječić (Agronomski fakultet Zagreb), doc. dr. sc. Danijela Horvatek – Tomić (Veterinarski fakultet Zagreb), Valerija Čižmak, dipl. ing. (Savjetodavna služba Čakovec).

Ujedno, obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da POU Čakovec upisuje nove polaznike u poljoprivredne programe za Proizvođače buća i bućinog ulja, Proizvođače tradicionalnih mesnih proizvoda, farmere-mljekare, voćare i druge poljoprivredne programe  te izobrazbu za održivu uporabu pesticida za profesionalne korisnike, distributere i savjetnikekoju moraju proći svi poljoprivrednici i zaposlenici u poljoprivrednim ljekarnama, a dio je akcijskog plana za postizanje održive uporabe pesticida.

 

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*