Večeras dodjela “Zlatnih motorki”

Pred nama je posljednji dan 12. Trash film festivala u Varaždinu koji je posvećen niskobudžetnim akcijskim, borilačkim, znanstveno-fantastičnim i horror filmovima i njihovim autorima – amaterskim filmašima koji snimaju filmove iz zabave i zbog ljubavi prema filmu

A jedna takva ekipa amaterskih filmaša jučer je dobila priliku prošetati crvenim tepihom i pogledati svoj film na velikom kino platnu pred prepunim Kinom Gaj. Održana je jučer naime premijera prve varaždinske meksičke sapunice „Consuelo“ koju su snimili polaznici tečaja španjolskog jezika iz jedne varaždinske škole stranih jezika. Iako nisu imali apsolutno nikakva znanja i iskustva u snimanju filmova, amaterski filmaš Vedran Dračić i njegova ekipa su uspješno realizirali sjajan film za koji su jučer u punom Kinu Gaj nagrađeni ovacijama.

– U ime cijele ekipe koja je stvarala Consuelo zahvaljujem Udruzi Trash i Trash film festivalu na ovom zvjezdanom tretmanu koji su nam priuštili. Već sama činjenica da smo imali prilike pogledati naš film na velikom platnu je dovoljno sjajna, a kad u to ubrojite još i puno kino i šetnju crvenim tepihom, stvarno smo oduševljeni. Ovo će nam sigurno biti poticaj i da snimimo neki borilački, akcijski, SF i horor film i krenemo u borbu za Zlatnu motorku -poručio je Vedran Dračić.

Nakon premijere, varaždinski su se amaterski filmaši, kao i brojni drugi posjetitelji Trash film festivala, uputili na Kapucinski trg gdje su sinoć u sklopu Trash film festivala nastupili varaždinski bend No’E i bend Gift iz Novog Sada koji je izvodio najveće hitove neprežaljenog Davida Bowieja.

A pred nama je veliko finale 12. Trash film festivala. Od 17 do 19 sati u Kinu Gaj možete pogledati i posljednje blokove filmova iz službene konkurencije festivala, a u 19 sati i 30 minuta u Kinu Gaj će biti održana i spektakularna svečana dodjela festivalskih nagrada “Zlatnih motorki” najboljim filmovima ovogodišnjeg festivala.

Četiri “Zlatne motorke” u kategorijama borilačkog, akcijskog, znanstveno-fantastičnog i horor filma dodijelit će stručni žiri u kojem su filmski entuzijast Boris Prole, voditelj Filmsko-kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec i legendarni rocker Bruno Langer, a jedna “Zlatna motorka” bit će dodijeljena najboljem filmu po ocjeni festivalske publike.

Tihomir Galevski iz Udruge Trash rekao nam je da pripremaju još jednu spektakularnu dodjelu Zlatnih motorki.

– Mislim da ne moramo više objašnjavati da su dodjele Zlatnih motorki spektakli u rangu dodjele Oscara i Zlatnih Globusa. U to su se posjetitelji festivala mogli uvjeriti svih prethodnih godina. Mogu reći samo da večeras pripremamo spektakl s kojim ćemo otići još korak dalje i koji će nadmašiti spektakle svih prethodnih spektakularnih dodjela – naglasio je Galevski koji nije želio otkrivati detalje večerašnje dodjele. Otkrio je tek da će posjetitelji, između ostalog, moći vidjeti isječke iz najnovijeg trash blockbustera Udruge Trash koji je ove godine, u skladu s temom festivala, posvećen superjunacima.

– Glavne protagoniste filma, Trashmana, Demižon Boya, Disco Ninju i Elenu ste već imali prilike upoznati na Svečanom otvaranju festivala, a ja mogu dodati samo da će te u sklopu isječaka moći vidjeti kako je protekla njihova borba protiv zlog vanzemaljca Mir-Ek-a – istaknuo je Galevski.

Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, program se nastavlja u varaždinskom kazalištu gdje će u 20 sati na Podrumskoj sceni Rogoz biti izvedena predstava Krokodili autora Vladimira Arsenijevića u režiji Darija Krešića. Glavne uloge tumače Marinko Prga, Ljiljana Bogojević, Igor Skvarica i Katarina Arbanas.

A nakon toga će uslijediti i veliko koncertno finale 12. Trash film festivala. Na festivalskoj pozornici na Kapucinskom trgu u 21 sat nastupit će festivalski bend The Fakin Lajsne koji su ove godine, uz standardni repertoar hard rock, rock’n’roll, blues i soul hitova iz 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, u skladu s temom festivala pripremili i set obrada najvećih hitova iz filmova o superjunacima.

Nakon njihovog nastupa uslijedit će oko 22 sata i 30 minuta i još jedan nastup benda Gift iz Novog Sada koji će večeras izvoditi najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode.

Zatim pak slijedi veliki završni afterpary 12. TFF-a u Caffe baru Elephant kojeg pripremaju dvojica varaždinskih glazbenih entuzijasta koji se kriju iza imena Fankotoner.  Fankotoneri već dvije godine zabavljaju ljubitelje glazbe i plesa svojim izborom plesne glazbe sa vinila, a ove godine ostvarena je i suradnja Fankotonera i Udruge Trash koja je rezultirala glazbeno-plesnim eventom Gibaonica koji je realiziran u lipnju, a trebala bi kulminirati na večerašnjem završnom afterpartyu 12. Trash film festivala.

– I ovaj put pripremamo standardni eklektični izbor zaboravljenih plesnih bisera koje ćemo začiniti sa par tema iz filmova o superjunacima koje budemo iskopali i skinuli sa prašnjavih polica. Definitivno vas pozivamo da nam se pridružite u Elephantu. Mislim da će Depeche Mode tribute bend taman napraviti podlogu da se dokrajčite na Fankotoneru u Elephantu – poručili su Fankotoneri Kamilo Lazić i Laslo Vastag.

(Luka Špac)

O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*