Zelena škola: uspostavljanje edukacijskog programa zaštite okoliša i prirode

U ponedjeljak, 19.03. na dječjem odjelu Gradske knjižnice „Nikola Zrinski“ u Čakovcu biti će održana radionica o biološkoj raznolikosti te zaštićenim područjima Međimurske županije s početkom u 11:00 sati, a sudjelovat će učenici nižih razreda I. OŠ Čakovec.

Radionica se organizara u sklopu projekta „Zelena škola: uspostavljanje edukacijskog programa zaštite okoliša i prirode“ kojeg ZEON provodi u partnerstvu s I. OŠ Čakovec, a financira Naiconalna zaklada za razvoj civilnog društva u području „Holistička škola i zajednica“. Cilj projekta je promicanje zaštite i očuvanja prirode te volonterstva kod djece uvođenjem izvaninstitucionalnih kreativnih radionica.

Radionicu će voditi Ivana Rojko iz Međimurske prirode-Javne ustanove za zaštitu prirode, a samim temama radionice simbolično će se obilježiti i nekoliko eko datuma koji sljede: Svjetski dan zaštite šuma (21.3.) i Svjetski dan zaštite voda (22.3.).

Po završetku radionice biti će predstavljena brošura pod nazivom „Zelena škola“ koju su osmislili članovi ZEON-a u suradnji s učiteljicama I. OŠ Čakovec.

(Maja Sabol)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*