Međimurje Press
Kultura i obrazovanje

ŽVS PUČPULJIKE u Bakru na koncertu projekta “Triptih”

Protekle subote, u Domu kulture Matija Mažić u Bakru, održan je treći po redu koncert iz zajedničkog projekta “Triptih”.

Odlične pjevačice Kulturno umjetničke udruge Sklad Bakar iz Bakra, Vokalni ansambl Contesse iz Suhopolja i naše nezaobilazne Pučpuljike razgalile su publiku raznovrsnim, bogatim programom i nadasve odličnim izvedbama iz područja klasične glazbe, folklornih napjeva različitih zemalja i popularne glazbe, a poslastica je bio i dio božićnog programa glazbenih sastava kao uvertira u adventsko vrijeme. Osim popularizacije hrvatskih tradicijskih napjeva i glazbenog a capella izričaja, glazbeni sastavi pokazali i kako njeguju različitosti tri hrvatske regije: Primorja, Međimurja i Slavonije, s posebnim akcentom na tri narječja koja čine jezični identitet i uklapaju se u “Zlatnu formulu hrvatskoga jezika ča-kaj-što” koji ujedinjuje Hrvatsku (jezično, identitetski, kulturološki i politički), a koju je Ministarstvo kulture Republike Hrvatske stavilo na listu nematerijalne kulturne baštine. U tu svrhu svaki je glazbeni sastav predstavio svoju regiju interpretacijom pjesama na vlastitom dijalektu.

Vođene čvrstim rukama meastri Nade Matošević Orešković, Andree Grdenić i Andree Ščapec pjevačice su ponovno dokazale da je pjevački amaterizam u Republici Hrvatskoj na zavidnoj razini. Na ovaj način zaokružen je i okrunjen projekt Triptih sufinanciran iz sredstava Grada Čakovca, a ostaju lijepe uspomene, uzajamna podrška i nastavak te produbljenje ove divne suradnje koja je ostvarena zahvaljujući dirigentu, solo pjevaču i vokalnom pedagogu, profesoru Bojanu Pogrmiloviću.

ŽVS Pučpuljike

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja