medjimurjepress@gmail.com

Zvukovi poezije

Matica umirovljenika Međimurske županije već nekoliko godina sudjeluje u programu proslave Dana Međimurske županije te je u četvrtak, 26. travnja u zgradi Scheier održala 7. večeri poezije. Spoj poezije i glazbe privukao je mnogobrojnu publiku, a predsjednica Matice umirovljenika Nada Lovrec kazala je da su željeli prikazati koliko su ljudi starije životne dobi aktivni i u umirovljeničkim danima: „Naši članovi izlažu likovne radove, uključuju se u zborove, izrađuju ručne radove, a mnogi pišu i čitaju poeziju. Ono što je važno je da za naslikanu sliku, skulpturu ili napisanu pjesmu nisu važne godine.

Poeziju su čitali Ljudevit BošćakŠtefica OreškiBrankica MatulinJasenka Novak, Nada Lovrec i Dejan Buvač, dok su u glazbenom programu sudjelovali Zbor umirovljenika Nedelišće, Ženska vokalna skupina Stridone i obitelj Šafarić.

Večerima poezije nazočili su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je istaknuo da poezija, ples i glazba oplemenjuju ljudsku dušu te je pohvalio umirovljenike koji su svojim trudom i način života primjer svima nama.

(e.g.)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*