40 godina života u Münchenu

München ili Orehovica

Prometnica Orehovica-München redovito je mjesto prebivališta bračnog para Juras. Šestosatna vožnja postala je tradicija obitelji koja je punih 40 godina na radu u tom bavarskom gradu. Udomili su se u Münchenu, ali srce uvijek vuče rodnom kraju pa tako i oni malo malo svrate u svoju Orehovicu.

Subotnji dolazak KUD-a “Fijolica” u München ima posebno značenje za njih. Kako su rijetki susreti iseljenih Hrvata van domovine, ili kako oni to vole reći “s ljudima međimurske zemljice”, bila je to prilika da se onima koji se okupljaju oko Zavičajnog društva Međimuraca dočara sva raskoš “njihovog” dijela Međimurja, očuvanja folklornih i tradicijskih vrijednosti.

Agneza i Ivan kao dugogodišnji predstavnici, ili bolje reći veterani iseljene Hrvatske, još uvijek razmišljaju gdje će nastaviti život. Imaju dvije domovine i Njemačku i Hrvatsku. Srce i želje često su u raskoraku pa tako i njihova razmišljanja. Dok je autoputa i dok se može ni udaljenost od 500-tinjak kilometara ne predstavlja problem. I Orehovica i München njihov su dom.

(rd)

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*