Međimurje Press
Nekategorizirano

Dani međunarodne suradnje na Fakultetu organizacije i informatike

VITUALNO

DanI međunarodne suradnje – FOI International Days 2021 održat će se u četvrtak i petak, 20. i 21. svibnja 2021. godine na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.

Dani međunarodne suradnje jedni su od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, a cilj je informiranje, umrežavanje te razmjena iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje. Prošlih godina predavanja i radionice održani su u dvoranama fakulteta, međutim, zbog epidemiološke situacije ove godine neće biti održani u klasičnom obliku. Program će biti održan isključivo online, putem Zoom platforme. Unatoč tome, i ove godine očekuje nas mnoštvo zanimljivih predavanja, panel diskusija i virtualnih meetup-ova, uz nezaobilazno druženje i umrežavanje koje će se ove godine održati putem virtualnih soba. Tradicionalno ovaj događaj posjećuju, uz studente te nastavno i nenastavno osoblje FOI-ja, i zainteresirani djelatnici ostalih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kao i ostalih sveučilišta i institucija u Hrvatskoj, ali i inozemstva, što ga čini jedinstvenim događanjem na FOI-ju.

Prvi i glavni dan događanja, a ujedno 13. dan međunarodne suradnje FOI-ja, je četvrtak, 20. svibnja 2021. Program će započeti u 10 sati uvodnim pozdravom dekanice FOI-ja, prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep. Nakon toga, Matija Matoković iz Europske komisije održat će prezentaciju na temu „Kako biti dio zelene i digitalne tranzicije – naše prilike u EU“, na što će se nastaviti panel diskusija pod nazivom „Rethinking higher education for new EU programmes“. U 12 sati će četiri partnerska sveučilišta FOI-ja predstaviti svoje studije, međunarodnu suradnju i projekte.

Poslijepodnevni dio rezerviran je za znanstveno-istraživačko umrežavanje i razmjenu ideja kroz virtualne sobe na 5 paralelnih tema. kao i vanjski sudionici, moći odabrati priključiti se raspravi na jednu od 5 paralelnih tema.

Zadnji dio programa u četvrtak su dva pozvana predavanja stranih gošći koja će se održati u sklopu predmeta Pregovaranje u međunarodnom okruženju.

Drugi dan, petak, 21. svibnja 2021. posvećen je ponajprije studentima FOI-ja, a mogu se priključiti i zainteresirani djelatnici ili drugi gosti. S početkom u 11 sati održat će se virtualni meetup pod nazivom „Sve je počelo s Erasmusom“ gdje će bivši studenti ispričati svoje priče o uspjehu koje su počele s Erasmus razmjenom. Na drugom virtualnom meetupu pod nazivom „Erasmus+ for young people – youth exchanges“, koji počinje u 13 sati, udruga za mlade iz Novog Marofa (Mladi za Marof) predstavit će kratke mobilnosti za mlade u okviru tog programa.

Više informacija, kao i program FOI International Days 2021 nalazi se ovdje.

Program_FOI International Days 2021

PR Odjel FOI

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja