Međimurje Press
Nekategorizirano

Događanja u Prelogu do 1. rujna 2021.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

28. I 29.8.2021., SUBOTA I NEDJELJA U 18 SATI

Avanture obitelji Bigfoot (Bigfoot Family)

Animirani; Uloge/Glasovi: Vesna Ravenšćak Lozić, Enes Vejzović, Alen Šalinović, Lana Barić

Nekoliko mjeseci nakon njihovog ponovnog susreta, životinje i ljudi žive sretno, a Adam se polako navikava na svoje nove moći. Sve dok ih njegov otac ponovo ne odluči napustiti kako bi spasio dolinu prljavih poslova naftne tvrtke X Tract. Shelly, Adam, Wilbur i Trapper odluče krenuti za njim i istražiti što se zapravo tamo događa…

28. I 29.8.2021., SUBOTA I NEDJELJA U 20 SATI

Free Guy (Free Guy)

Akcija, komedija; Uloge: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar, Taika Waititi

Guy je usamljeni bankar koji otkrije da je zapravo pozadinski lik (NPC – non playable character) u svjetskoj video igri Free City. Taoci, pljačke, eksplozije, otmice i ubojstva dio su njegovog svakodnevnog života. Ipak jednog dana mu “pukne film” te uzima sudbinu u svoje ruke.

MUZEJ CROATA INSULANUS GRADA PRELOGA

DO 3.9.2021., IZLOŽBA CRTEŽA DRAGE JURAKA „FANTASTIČNI GRADOVI“

Zanimljiva izložba crteža Drage Juraka, „Fantastični gradovi“, može se pogledati u Multimedijalnoj dvorani Muzeja Croata insulanus Grada Preloga. Izložba se može razgledati do 3. rujna 2021. godine.

DRAGO JURAK (1911.-1994.)

Drago Jurak istaknuo se kao jedan od najznačajnijih crtača hrvatske naivne umjetnosti. Svoj opus posvetio je prikazima izmaštanih gradova razigranih fasada i nebrojenih arhitektonskih detalja, fantazmapolisa.  Rođen je  1911. godine u Pušćima kod Kumrovca, izučio kolarski zanat, a radio je kao scenski radnik i stolar u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu od 1938. do umirovljena 1971. godine. U slobodno vrijeme izrađivao je drvene makete građevina i reljefe u različitim materijalima. Sedamdesetih godina, kada naivna umjetnost doživljava vrhunac procvata, priključuje se krugu zagorskih naivaca od kojih su najpoznatiji Ivan Rabuzin, Matija Skurjeni, Franjo Klopotan. U svoje radove Drago Jurak prenosi iskustva rada s kazališnih kulisa, stvara fantastičnu arhitekturu kod koje su fizikalne zakonitosti dokinute, a konstrukcije rastu u mašti. Njegova djela nalaze se u privatnim zbirkama, u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga izložena su djela iz zbirke Stjepana Pohižeka.

DOGAĐANJA

23. DO 25. 8. 2021., OD PONEDJELJKA DO SRIJEDE LJETNI KARATE KAMP TIGRIĆ

U organizaciji Karate kluba Mihovil Prelog, a pod pokroviteljstvom Zajednice sportskih udruga Grada Preloga, 23., 24. i 25. kolovoza 2021. godine održat će se 16. ljetni Karate kamp Tigrić. Trodnevni kamp namijenjen je za sve karatiste i osnovnoškolce koji žele steći nove karate vještine i prijateljstva te provesti toplo ljetno vrijeme trenirajući, učeći i zabavljajući se. Pod već poznatim motom „Jedan više na treningu, jedan manje na ulici“ pozivaju se svi zainteresirani u dvoranu Srednje škole Prelog i na vanjske terene u ponedjeljak, utorak i srijedu u razdoblju od 18 do 19 sati. Sudjelovanje je besplatno te će se svi treninzi provoditi uz pridržavanje epidemioloških mjera HZJZ. Kamp će voditi treneri: Miljenko Krušelj, nositelj crnog pojasa 4. dan, Luka Marđetko, nositelj crnog pojasa 1. dan, Maja Šestak, nositeljica crnog pojasa 1. dan, Nikola Markan, nositelj crnog pojasa 2. dan i Leona Krušelj, nositeljica smeđeg-crnog pojasa. Dodatne informacije možete dobiti kod trenera i tajnika kluba Miljenka Krušelja na broj mobitela 099/604-0298.

24. I 25.8. 2021., UTORAK I SRIJEDA, DJEČJI BICIKLISTIČKI KAMP

U organizaciji Biciklističkog kluba Prelog na sportskim terenima DG Sporta će se 24. i 25. kolovoza 2021. održati deseti Dječji biciklistički kamp. Tijekom kampa će biti postavljeno nekoliko zanimljivih poligona na kojima će djeca moći, uz stručno vodstvo trenera, usavršiti tehniku vožnje bicikla i naučiti ponešto o biciklizmu. Kamp svaki dan započinje u 18,00 sati i traje do 19,30 sati. Djeca starija od 9 godina proći se i terensku obuku brdskog biciklizma. Na taj će način usavršiti svoje vozačke sposobnosti. Važno je napomenuti da je kamp BESPLATAN i da će tijekom tih dana, koliko traje kamp, djeci biti osigurana okrepa. Svi sudionici kampa dobit će priznanje za sudjelovanje na kampu. Zbog situacije s epidemijom COVID-19 svi sudionici će se morati pridržavati posebnih preporuka i svih drugih važećih epidemioloških preporuka HZJZ.Obavezna prijava preko obrasca: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSet26daFJO…/viewform…

28. 8. 2021., SUBOTA, AUTOSLALOM UTRKA „FLETNI I STEKLI“

U organizaciji Auto karting kluba „DS RACING“ iz Preloga, a uz pomoć Grada Preloga i Turističke zajednice Grada Preloga, u subotu 28. kolovoza, u Prelogu nas čeka pravi automobilistički spektakl. Natjecanje se održava pod nazivom „1. FLETNI I STEKLI AUTOSLALOM PRELOG 2021.“, a boduje se za Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu i Otvoreno prvenstvo Zagreba u autoslalomu. Natjecanje će se održati na stazi, cesti, između Preloga i Otoka, podloga na stazi je asfaltna, a dio za vožnju biti će označen s čunjevima, dok je staza dugačka 1.500 metara. Svečano otvorenje utrke, kao i proglašenje najboljih biti će održano na Trgu Slobode ispred Doma kulture u Prelogu. Za sve građane i posjetitelje, važno je napomenuti, da će toga dana u Prelogu vrijediti posebna regulacija prometa te će sam centar Preloga (između Srednje škole Prelog te skretanja prema groblju) biti zatvoren za sav promet. Zatvorena će biti i cesta između Preloga i Otoka dok će se promet kroz Ludbrešku ulicu, tijekom same utrke, posebno regulirati te povremeno također zatvarati. Sva vozila koja sudjeluju na natjecanju biti će podijeljena u grupe/klase, za Prvenstvo Hrvatske: serijski automobili (klasa 1 – do 1200 ccm, klasa 2 – od 1200 do 1600 ccm, klasa 3 – više od 1600 ccm te sprint automobili (klasa 4 – do 1400  ccm (klasa 5 – od 1400 do 1600 ccm, klasa 6 – više od 1600 ccm), a za Otvoreno prvenstvo Zagreba (Grupa I serijski automobili te Grupa II sprint automobili). Evo kako izgleda i kompletan program natjecanja:

Subota 28. 08.

08:00    Početak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije

09:00    Završetak rada prijemnog ureda, tehničkog prijema, liječničkog pregleda i verifikacije

Početak pregleda trkališta

09:30    1. sjednica žirija

10:00    Objava startne liste za trening, sastanak s vozačima

10:15    Pregled staze (Žiri, Promatrač HAKS-a)

10:30    Trening

12:00    2. sjednica žirija

12:15    Objava startne liste utrke

12:45    Svečano otvaranje natjecanja

13:00    1. vožnja

30 minuta po završetku 1. ili 2.  vožnje: 2. vožnja, 3. vožnja

15 minuta po završetku 3. vožnje: objava privremenih konačnih rezultata

3. sjednica žirija

17:00    Objava konačnih rezultata

17:30    Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

28. 8. 2021., SUBOTA OD 18 SATI, LIFT OFF PARTY NA MARINI PRELOG

U organizaciji tvrtke Whis d.o.o. iz Preloga, u subotu 28. kolovoza, u Prelogu nas očekuje prava party poslastica elektronske glazbe! Zahvaljujući suradnji sa Zmajarskim klubom ‘Rode’ i Auto karting klubom DS Racing Prelog sve će biti u adrenalinskom tonu. Biti će aviona, biti će nabrijanih jurilica, a stage će postati prava avio pista za sve ljubitelje elektronske glazbe! Uz sve to, dolaze i najpoznatija DJ imena u regiji. Puštat će se house, trance, dance, techno… Za ozvučenje i light efekte zadužen je Magic Net koji će se pobrinuti da LIFT OFF ostane nezaboravno iskustvo za sve posjetitelje. Sve navedeno uz još puno dodatnih iznenađenja, čeka vas 28.08. u Prelogu. Cijeli event je pod okriljem Red Bull-a. Warm up počinje u 18h, a party traje sve do jutra. Ulaz je FREE! Vidimo se na Marini u Prelogu kod hangara Rode! Događaj će biti organiziran sukladno preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Više informacija o samom događaju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/liftoffprelog

(žs)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja