medjimurjepress@gmail.com

Dvadeset jednogodišnjak osumnjičen za kazneno djelo lažne uzbune

Za četvrtak, 2. srpnja 2020. godine

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 21-godišnjak s područja općine Pribislavec, počinio kazneno djelo lažne uzbune.

Naime, sumnja se da je u utorak, 2. lipnja ove godine nešto poslije 20 sati putem mobitela obavijestio Javnu vatrogasnu postrojbu Čakovec kako u Pribislavcu, Ulici Stanka Vraza, gori otpad te se požar širi na parkirani automobil zbog čega bi moglo doći do eksplozije. Ujedno, Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije obavijestio je kako je na spomenutoj lokaciji došlo do tučnjave u kojoj jedna osoba ozlijeđena. Opisane dojave uputio je hitnim službama, iako je znao su neistinite.

Temeljem zaprimljenih dojava na mjesto događaja upućeni su vatrogasci, tim hitne medicinske pomoći i policijski službenici te je utvrđeno kako su obje dojave neistinite.

Protiv 21-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

PRIJEVARA / KRIVOTVORENJE ISPRAVE

Pomoću ukradene kreditne kartice 42-godišnjak kupovao raznu robu na području Čakovca

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem osnovano se sumnja da je 42-godišnjak s područja grada Zagreba, počinio kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprava.

Naime, sumnja se kako je pomoću ukradene kreditne kartice sredinom lipnja ove godine u nekoliko trgovina i trgovačkih centara na području grada Čakovca kupovao raznu robu ukupne vrijednosti nekoliko desetaka tisuća kuna.

Lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu zaposlenike trgovina prilažući ukradenu karticu kao svoju, da bi nakon izvršenih autorizacija na izdanim slipovima krivotvorio potpis 58-godišnjakinje vlasnice kartice.

Protiv 42-godišnjeg osumnjičenika podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske postave Varaždin provode kriminalistička istraživanja vezano uz krađu novčanika na području grada Varaždina, a u kojem se nalazio novac, razni osobni dokumenti i bankovne kartice, sve vlasništvo 58-godišnjakinje.

INFORMACIJA

Savjeti i preporuke vozačima mopeda i motocikala

Nastupanje povoljnijih vremenskih, posljednjih nekoliko mjeseci na međimurskim prometnicama povećano je prisustvo vozača mopeda i motocikala.

Stoga, ponovno upućujemo apel toj skupini sudionika u cestovnom prometu da poštuju prometne propise, posebno one koje se odnose na nepropisnu i neprilagođenu brzinu, nošenje zaštitne opreme, odnosno korištenje propisane homologirane zaštitne kacige. Ujedno, upozoravamo da prilagode svoju vožnju vremenskim uvjetima na prometnicama. Klizav kolnik i vodene lokne koje se skupljaju na prometnicama tijekom kišnih dana, predstavljaju veliku opasnost za sve motocikliste i mopediste.

Također, ističemo važnost tehničke ispravnosti motocikla i mopeda te savjetujemo vozače da ne precjenjuju vlastite sposobnosti i podcjenjuju opasnosti koje ih čekaju na cesti.

Koristimo prigodu te posebno naglašavamo obveze i odgovornost roditelja mladih osoba koje koriste motocikle i mopede. U zaštiti mladih motorista i motociklista, prije same kupnje mopeda i motocikla poduzmite sve potrebne predradnje (polaganje vozačkog ispita, obavljanje tehničkog pregleda i registracije vozila, provjera tehničke ispravnosti vozila, kupnja zaštitne kacige i druge potrebne zaštitne opreme), kako bi oni bili što zaštićeniji i osposobljeniji za sigurno sudjelovanje u prometu. Ujedno sve što vrijedni za vozača, vrijedi i za putnika na motociklima i mopedima.

Upućujemo i apel vozačima automobila da tijekom vožnje dodatno pripaze na vozače motocikliste i mopediste. Posebice, da prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, obrate pozornost na ovu kategoriju vozača, tako da im se ne nađu u tzv. „mrtvom kutu“ bočnog ogledala. Potrebno je voditi računa i o činjenici da su motocikli (sve više i mopedi) vozila koja s obzirom na omjer masa/snaga na kratkim dionicama mogu ostvariti relativno velika ubrzanja. 

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*