medjimurjepress@gmail.com

Festival cvijeća, jagode i tradicije u Čakovcu

Obilježavanje ovogodišnjih Dana Grada Čakovca nastavljeno je danas, u petak, Festivalom cvijeća, jagode i tradicije koji se smjestio u samo središte grada. Koncept Festivala osmišljen je s naglaskom na izložbu i prodaju cvijeća te drugog ukrasnog bilja, ali i kao predstavljanje raznih umjetničkih djela koja uključuju cvijeće. Osim cvjetnih boja, centar grada ispunili su i opojni mirisi jagoda iz svih krajeva Hrvatske, a s ciljem podizanja razine i prezentacije kulinarskih proizvoda i razvoja eno-gastro destinacije. Tijekom svih čakovečkih manifestacija već tradicionalno se njeguju običaji i kultura međimurskog kraja koji ni ove godine neće izostati zahvaljujući vrijednim rukama izlagača.

Kulturnim, zabavnim i eno-gastro sadržajima manifestacija postaje turistički proizvod grada Čakovca i glavna izletnička ponuda u predsezoni kontinentalne Hrvatske. Pomoćnica direktora Turističkog ureda Grada Čakovca, Boška Ban Vlahek, najavila je 140 izlagača iz svih krajeva Hrvatske te inozemstva, što je velik uspjeh manifestacije u odnosu na prošlu godinu, kada se okupilo 30-ak izlagača. Šarenilo i miris cvijeća i jagoda posjetitelji mogu pronaći u Ulici Kralja Tomislava tijekom cijelog vikenda.

Večer je rezervirana za spoj tradicije i glazbe pa će svoj album „Tragi spomena“, na promocijskom koncertu predstaviti Etno duo Goga i Željko, tj. glazbenici Gordana Lach i Željko Grahovec, kojima je ovo već treći zajednički autorski projekt. Promocija albuma će se održati u Katoličkom domu u Čakovcu, s početkom u 19:30 sati.

(r)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
Tweet 20
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*