medjimurjepress@gmail.com

I. osnovna škola Čakovec: nagrada za najbolji učenički projekt na natječaju Digitalni učenički inkubator

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su Digitalni učenički inkubator. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti, educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata, promovirati timski rad i zajedništvo unutar razreda, omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima.

U Digitalnom učeničkom inkubatoru sudjelovalo je više od 1900 učenika iz 160 škola s područja cijele Republike Hrvatske. 30 učenica i učenika I. osnovne škole Čakovec spremno je prihvatilo izazov, razvijalo je i predstavilo tri poduzetnička projekta uz menstorstvo učiteljica Silvije Martišek i Ivane Ružić. Potepuh je projekt kojim se promiče aktivni turizam u Međimurju, Geo Escape Room je obrazovna računalna igra koja provjerava znanje iz geografije, a Natural disaster survival je obrazovna računalna igra koja poučava o sigurnom i odgovornom ponašanju tijekom prirodnih nepogoda.
Za razvijene poduzetničke ideje i radove učenika, I. osnovna škola Čakovec je osvojila četvrto mjesto, a projekt Natural disaster survival je proglašen najboljim učeničkim projektom.
U četvrtak, 10. lipnja 2021. Filip Vrhovnik, organizator natječaja posjetio je I. osnovnu školu Čakovec, upoznao učenike i njihove poduzetničke ideje te im je svečano uručio nagrade i priznanja. Na svečanosti je sudjelovala i gradonačelnica grada Čakovca, gospođa Ljerka Cividini koja je izrazila zadovoljstvo i oduševljenje znanjem i vještinama učenika te ih ohrabrila i motivirala na daljnji napredak.
Ivana Ružić

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*