Međimurje Press
Nekategorizirano

Iz tiska izašao novi, 55. po redu, broj znanstvenog časopisa – „Hrvatski sjever”!

Urednik časopisa do njegova je 52. broja bio dugogodišnji predsjednik Ogranka Matice hrvatske Zvonimir Bartolić, a 2019. godine nakon desetogodišnje ga je stanke obnovio  dopredsjednik Ogranka Krunoslav Mikulan, i to kao multidisciplinarni znanstveni časopis koji objavljuje izvorne znanstvene, pregledne i stručne radove te eseje.

Ovogodišnji broj donosi osam radova; rad Đure Blažeke i Darinke Kiš Novak „Poljoprivredni leksik u govoru Preloga”, Ivana Čordaševa i Vladimira Legca „Vertikalni bilingvizam i prebacivanje kodova u gradu Koprivnici”,  Draženka Tomića „Katolički list o odcjepljenju Međimurja od Zagrebačke nadbiskupije”,  Krunoslava Mikulana „Autokolonizacija hrvatske epske fantastike”. Valentina Vlah i Tedo Vrbanec objavili su rad pod naslovom „Referenciranje i programska podrška za referenciranje”, a Jasminka Prstec rad „Daroviti učenici”. Predrag Oreški autor je rada „U potrazi za informacijama o pradjedu nestalom u 1. svjetskom ratu”, a Alojz Jembrih pisao je o Abrahamu Zeleniću i njegovu djelu „Zercalo duše”.

Časopis je dostupan u prostorima Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu (Park Rudolfa Kropeka 2), a također i u elektronskoj inačici na internetskoj stranici www.maticack.com.hr.

Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja