medjimurjepress@gmail.com

Izvršena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti

Srijeda, 5. rujna 2018. godine

DOPUNA ZA PROMETNU NESREĆU

Izvršena obdukcija radi utvrđivanja uzroka smrti

U srijedu, 5. rujna tijekom popodnevnih sati na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec obavljena je obdukcija na mrtvom tijelu 72-godišnjeg vozača te je utvrđeno da je smrt nastupila uslijed ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći.

Podsjećamo, da se je u utorak, 4. rujna oko 15 sati u Čakovcu, na nadvožnjaku u Kalničkoj ulici dogodila prometna nesreća u kojoj se 72-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka nije kretao obilježenom prometnom trakom koja se proteže uz desni rub kolnika. Zbog toga je vozilom djelomično prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera gdje je udario u osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka s kojim je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Nakon prometne nesreće vozilom hitne pomoći ozlijeđeni 72-godišnjak prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je, nažalost, preminuo.

O prometnoj nesreći podnijet će se posebno izvješće nadležnom državnom odvjetniku.

INFORMACIJA

Najava preventivnih akcija

U petak, 7. rujna od 9 do 11 sati, u Čakovcu, Športskoj ulici, na Poligonu za osposobljavanje pješaka i vozača bicikla, za sve prvoškolce čakovečkih osnovnih škola policijski službenici u suradnji s predstavnicima Autokluba Čakovec u sklopu preventivnih akcija „Poštujte naše znakove“ i „Sigurno u školu sa HAK-om“, održati će predavanje o:

  • sigurnom načinu ponašanja u prometu (u svojstvu pješaka ili putnika u vozilu),

  • prepoznavanju karakterističnih opasnosti kojima su djeca izložena u prometu, korištenju nogostupa,

  • sigurnom prelasku ceste (propisnom i pravilnom prelaženju korištenjem pješačkih prijelaza, rizicima prelaska ceste između parkiranih automobila…),

  • prolasku raskrižjem,

  • prepoznavanju znakova koje u prometu daju vozači automobila (pokazivači smjera),

  • uspostavi vizualnog kontakta / komunikacije pješak – vozač,

  • propisnom, pravilnom i sigurnom ulasku u vozilo te sjedenju i korištenju sigurnosnih pojaseva u automobilu,

  • rizicima zbog nepropisnog i nepravilnog sjedenja i nekorištenja sigurnosnih pojaseva.

Nakon predavanja na poligonu prvoškolci će kroz praktične vježbe usvajati pravila sigurnog kretanja prometnicama u svojstvu pješaka.

Pozivamo vozače da posebnu pozornost posvete poštivanju prometnih propisa, osobito u blizini škola i dječjih vrtića. Svakako budite strpljivi i pokažite puno razumijevanje prema mogućoj zbunjenosti mališana prilikom sudjelovanja u prometu. Primarni cilj nam je da sretno i sigurno svladaju put od kuće do škole i obrnuto.

(Nenad Risek)

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*