Martina Roža glazbeni zanesenjak

Martina Roža je mlada osamnaestogodišnja glazbenica iz Čakovca. Učenica je četvrtog razreda Glazbene škole u Varaždinu. Djevojka koja pjeva operu te obožava svijet glazbe u koji su je uveli djed i baka. Imala je prilike nastupiti na različitim festivalima između kojih je i MEF. Velika podrška su joj roditelji Ljerka i Aleksandar.

Kada si se prvi put susrela s glazbom?

Od malenih nogu, baka i djed su imali dosta veliki utjecaj na moju odluku zato što su mi kao maloj puštali različite stilove glazbe, a i tete u vrtiću su već primjećivale moju zanesenost glazbom. Pjevala sam kroz ovo razdoblje u crkvenom zboru, zatim u školskom, a trenutno sam u zboru Josip Štolcer Slavenski .

Kako si se snašla u glazbenoj školi?

Osnovna i srednja glazbena škola su mi definitivno glazbeno obrazovanje za cijeli život. Veliko je to stečeno iskustvo koje se pamti. Uživam svaki dan proveden sa kolegama na Glazbenoj školi Varaždin. Drugačiji to svijet, a nadasve se to ističe u učenju “jedan na jedan”.

Tko ti je najveća podrška?

Velika podrška su mi moji roditelji, pa moja mentorica solističkog pjevanja Blanka Tkalčić koja mi je veliki poticaj.

Koji nastup ti se posebno urezao u sjećanje?

Posebno se sjećam baroknih večeri 2017. godine, predivno iskustvo bilo je i natjecanje Lav Mirski u Osijeku, a također bih spomenula i nastup sa zborom Josip Štolcer Slavenski u crkvi, 28.12.2018. Sve su to predivna iskustva koja ću pamtiti kao jedan početak.

Kakvu vrstu glazbe najčešće slušaš u svoje slobodno vrijeme?

Slušam različite stilove glazbe, ali cijenim klasičnu glazbu prije svega. Moje dnevno raspoloženje puno ovisi o tome što slušam.

Tvoji najdraži izvođači i pjesma koja ti je prirasla srcu?

Sada u posljednje vrijeme puno slušam i obožavam Tinu Turner te Arethu Franklin

Smatraš li da današnja mladež nema primarne ciljeve u životu?

Nije da nemaju nego se ne mogu opredijeliti za nešto bitno, a to dolazi s godinama. Kod neke djece se već od malena razvija smisao za nešto, dok se kod drugih to kasnije pojavi. Okolina puno utječe na afinitete pojedinca. Ako te roditelji usmjeravaju k onome u čemu si dobar, onda shvatiš da je svrha života živjeti strasno za ono što voliš i u čemu si dobar bilo to u plesu, glazbi, sportu ili slikarstvu. Bilo što da voliš, za to trebaš dati maksimum truda i uložiti svoje misli u ostvarenje snova.

Što ti se ne sviđa kod današnje mladeži?

S obzirom da sam dosta mlada i s puno toga sam se susrela, događa se da smo dosta svi povodljivi te tako nastanu grupice. Čovjek treba ostati ustrajan prema onome što voli. Slijedite svoje snove i oni će se ostvariti.

Otkrij nam jesi li zaljubljena?

Ma ja se zaljubim pet puta dnevno hahaha. Bitno mi je da me dečko zna podržavati i ohrabrivati kad ne ide sve po planu, netko tko ima svoje želje, vizije i širom oči otvorene prema životu.

Tvoje ambicije za budućnost?

Htjela bih upisati Glazbenu akademiju i prije svega nastaviti s glazbenom karijerom.

Razgovarala: IVANA RADIKOVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*