Međimurje Press
Nekategorizirano

Poziv Udruge Sklonište dobrote!

Udruga Sklonište dobrote organizira prvi (ali ne i posljednji!) HUMANITARNI BUVLJAK ove godine
U subotu, 19.03. od 15-20 sati dođite do Baraka (ulica Josipa Kozarca, ulaz je odmah preko puta Pilke) u Čakovcu i posjetite njihov PRVI HUMANITARNI BUVLJAK ove godine!

Vrijedni volonteri za vas će pripremiti brdo robe (majice, hlače, haljine, jakne) i obuće! Sve stvari su ili nove ili malo korištene (i očuvane), a možete ih dobiti u zamjenu za simboličnu donaciju! Osim toga u ponudi će bit i knjiga, CD-a, DVD-a, keramičkih ukrasa za dom, reklo bi se za svakog po nešto.

Skupljene donacije će utrošiti na plaćanje veterinarskih računa za siječanj i veljaču koji iznose vrtoglavih 20 000 kn! I zato – svaka vaša lipa volonterima udruge je izuzetno bitna i nadamo se da ćete doći u velikom broju i pronaći si neku krpicu, odabrati knjigu ili ukras za svoj dom, a ujedno time pomoći napuštenim macama.

O udruzi:
Udruga za zaštitu mačaka „Sklonište dobrote“ osnovana je početkom 2013. godine sa ciljem humanog smanjenja broja napuštenih, zlostavljanih i zanemarivanih mačaka na području Međimurske županije, ali i šire ukoliko imamo mogućnosti.
Grupa smo mladih i ambicioznih volontera koji svoje slobodno vrijeme provodimo zbrinjavajući i pomažući napuštenim macama. Sav rad bazira se isključivo na volontiranju te nitko od nas ne prima nikakvu naknadu, a udruga se financira isključivo donacijama građana kojima je stalo do životinja. Vrlo bitnu ulogu u tome imaju i veterinarske ambulante i stanice s kojima udruga surađuje dugi niz godina i bez čije podrške naš rad, barem u tom obimu, nebi bio moguć.
U više od 70% slučajeva dolaze nam teško ozlijeđene, bolesne i ranjenje mačke čije pretrage, liječenja, a posebice operativni zahvati koštaju puno više od zbrinjavanja zdravih mačaka sa ulice, unatoč popustima koje su nam osigurali naši veterinari. Nalazimo ih u groznim stanjima i jednostavno ne možemo okrenuti glavu.
Kako u Hrvatskoj ne postoji ni jedno službeno i registrirano sklonište za mačke, nemamo ga ni mi te se snalazimo po principu privremenih domova, odnosno volonteri u svojim kućama/stanovima brinu za mace.
Do sada smo spasili preko 2000 mačaka, te ih udomili više od 1500. Trenutno imamo preko 120 mačaka na skrbi, od kojih su većina teško udomljiva. Sezona mačića je pokucala na vrata i prije nekoliko dana stigle su prve prinove, 3 mačića sa mamom koju su volonteri nazvali Anna.

Udruga sve donacije vodi transparentno, sve uplate, troškove i donacije u hrani mogu se vidjeti na njihovoj
Facebook stranici.
Ukoliko možete pomoći donacijom, molimo vas javite nam se na navedene kontakt brojeve.
Svaka tvrtka koja će donirati za zbrinjavanje napuštenih mačaka biti će javno objavljena na stranicama pod
rubrikom „Sponzori“ kao i na Facebook stranici.

PODACI ZA UPLATU:
Udruga za zaštitu mačaka Sklonište dobrote
IBAN: HR9623400091110790897

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja