Međimurje Press
Nekategorizirano

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s ministrima u utorak u Međimurju

U utorak, 27. prosinca 2022. godine u službeni posjet Međimurskoj županiji dolazi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

9:45 predsjednik Vlade Andrej Plenković održat će radni sastanak sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem i gradonačelnicom grada Čakovca Ljerkom Cividini u Maloj vijećnici Međimurske županije (Ruđera Boškovića 2, Čakovec ).

Uz predsjednika Vlade bit će Oleg Butković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Nataša Tramišak ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Marin Piletić ministar rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, Vili Beroš ministar zdravstva i Davor Filipović ministar gospodarstva i održivog razvoja.

Prije godinu dana u Varaždinskoj županiji potpisan je Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku, a tijekom sutrašnjeg posjeta za pet sjevernih hrvatskih županija dodijelit će se Ugovori za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije, Ugovori iz projekta „Zaželi“ te Ugovori za ulaganje u poljoprivrednu proizvodnju.

Ugovore u nazočnosti predsjednika Vlade uručit ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak, ministar rada i mirovinskog sustava Marin Piletić te ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Prije dodjele Ugovora održat će se sastanak sa županima uključenim u Razvojni sporazum za sjeverozapadnu Hrvatsku, u 10:15 sati, u Razvojno-edukacijskom centru za metalsku industriju – Metalska jezgra, (Čakovec, Ulica bana Josipa Jelačića 22D).

Nakon sastanka sa županima i dojele ugovora, predviđene su izjave za medije.

UO za poslove župana

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja