Prezentiran preuređeni kontejner za simulaciju plamenih udara

Na prostoru bivše vojarne danas je novinarima prezentiran preuređeni kontejner u kojem će se nalaziti simulator plamenih udara kojeg su predstavili  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čakovec Mladen Kanižaj i predsjednik Vatrogasne zajednice Međimurske županije Mario Medved.

Prilagođenu vremenu i potrebama Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, simulator će se koristiti za obuku i osposobljavanje međimurskih vatrogasaca.

Sukladno obećanju Grad Čakovec nabavio je međimurskim vatrogascima kontejner, ali i čelično ložište sa dodatnim priborom koje je trenutno u izradi. Bit će to mjesto modernog vježbališta kako dobrovoljnih tako i profesionalnih vatrogasaca. Cilj nam je prvenstveno obučavanje vatrogasaca za orijentiranje u zadimljenom prostoru – naglasio je prilikom prezentacije Mario Medved.

Mladen Kanižaj naveo je kako će se obuka raditi uz pomoć loženja na kruta goriva, isključivo na drvene palete koje nemaju na sebi nikakve premaze i namjenjena je za gašenje u zatvorenim prostorima. Prilagođavamo se uvjetima sve složenijih  vatrogasnim intervencija, jer manje više štagljeva nema, a javljaju se nove neprilike u gospodarskim i stambenim objektima.

(rd)

 

 

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Vezane vijesti

Komentiraj

*