medjimurjepress@gmail.com

Razgovor s povodom

Jan Vočanec, ima 21 godinu, student je dentalne medicine u Osijeku, a pored faksa bavi se i puštanjem glazbe kao DJ. Predstavlja se pod imenom DJ JNX ili JNX. Dolazi iz grada Ormoža u Sloveniji, ali je rođen u Varaždinu u Hrvatskoj. Jedan je od organizatora Disconnection eventa, ekipa je nedavno održala Odklop 03, a u travnju se planiraju vratiti s velikim eventom punim iznenađenja opet u Čakovec. Jan je za naš portal otkrio kad se prvi put susreo sa životom iza miksete te koji su mu planovi za budućnost.

Kada si se prvi put susreo s dj-ingom?

S miksanjem glazbe sam se prvi put sreo sa 16 godina. Sve je počelo na jednom rođendanu, gdje sam samo pomoću laptopa puštao glazbu sa Youtube-a. Tada me preuzeo predivan osjećaj kad digneš ljude i zabaviš ih pomoću glazbe.

Po čemu se razlikuju slovenski od hrvatskih klubova?

Po mojem mišljenju se najviše razlikuju slovenski i hrvatski klubovi po vrsti glazbe koja se pušta. Kod hrvatske publike je popularniji turbo folk.

Kako se rodila ideja o osnivanju Disconnection?

Iskreno ne znam zato što sam se u ekipu uključio kao DJ. Upoznao sam super ljude s kojima uživam svaki trenutak kad organiziramo event! Mogu samo reći da mi je u zadovoljstvo raditi s njima i pozvati sve koji će ikad ubuduće vidjeti oglas o DISCONNECTION ili JNX da dođu i pozovu prijatelje zato što je svaki naš event nezaboravan !

Koliko vremena si posvećivao produkciji u početku?

Kad sam počeo nije prošao dan, a da nisam u školi razmišljlao kako ću pri dolasku kući igrati se sa pjesmama, isprobavati nove programe, gledati i učiti preko youtube-a i mixati u svojoj sobi.

Gdje najčešće nastupaš i koji nastup ti se posebno urezao u pamćenje?

Od početka sam najviše nastupao po rođendanima, privatnim partyjima, djevojačkim zabavama i u kafićima. A zadnje 2 godine sam prešao u klubove u Sloveniji i u Hrvatskoj. Kroz ljeto sam DJ i u Bolu na Braću u Fanatik n/m beach baru, tako da mi nije prvi put da nastupam u Hrvatskoj. Najviše mi je u pamćenje ušao party u Xtime zato što sam imao mogućnosti puštati uz jako dobrog dja Vandal Steve, a i noć sama po sebi bila je odlična, pun klub, veliki broj prijatelja koji su me došli podržati i jako sam sretan zbog te prilike.

Kada slušaš druge kolege dj-eve, po čemu zaključuješ njihovu kvalitetu?

Zaključujem po tome kakva im je interakcija sa publikom i po tome kakvo je mixanje i prijelazi između pjesama. Moraju biti neočekivani, zanimljivi i dobri za uho!

Koji je tvoj najveći uspjeh do sada?

Moj največi uspjeh do sada je event koji sam organizirao i došlo me saslušati veliki broj ljudi što me iznenadilo i na to sam jako ponosan, ali ne smijem zaboraviti da je svaki nastup poseban, jer se za svaki pripremam maksimalno.

Smatraš li da dj treba biti i dobar promotor?

Definitivno! Danas u svijetu ima puno DJ-eva koji su jako dobri i tehnički i po interakciji sa publikom, ali ne znaju kako se promovirati i dignuti u svijetu glazbe.

Razgovarala: IVANA RADIKOVIĆ

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Leave a Reply

*