medjimurjepress@gmail.com

Rezultati na 61. državnom natjecanju mladih tehničara iz Međimurske županije

Dvjesto pedeset i dva najbolja mlada tehničara iz čitave Hrvatske okupilo se u Poreču od 25. do 28. ožujka na 61. državnom natjecanju. Međimurska županija bila je zastupljena u svih dvanaest područja natjecanja sa 14 učenika, 12 županijskih pobjednika te dvoje po broju bodova najboljih drugoplasiranih učenika.

Nakon revizije čitavog natjecanja Državno povjerenstvo je 8. travnja objavilo službene rezultate.

Međimurski mladi tehničari ove su godine bili za nijansu bolji nego na prošlogodišnjem isto vrlo uspješnom natjecanju.

Prva mjesta i nagradni boravak na Ljetnoj školi tehničkih aktivnosti u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici u području Elektrotehnika osvojio je Vito Križaić (8.raz.) iz III. OŠ Čakovec, mentor Zvonko Ljubić, prošle godine državni prvak u Strojarskim konstrukcijama i Šimun Bilas (8.raz) iz OŠ Mursko Središće, mentor Sanjin Tomšić u području Elektronika. U tom području naš drugi predstavnik Emanuel Hederić (8.raz.), mentorica Jelena Tuksar iz OŠ Jože Horvata Kotoriba zauzeo je peto mjesto.

Drugo mjesto u području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina osvojio je Luka Bodulica (7.raz.) iz OŠ Selnica, dok je Nina Nemet (8.raz.) iz OŠ Sveti Martin na Muri bila sedma. Njima je mantorica bila Dubravka Žignić Resman.

Treća u području Obrada materijala bila je Jana Furdi (7.raz.) iz OŠ Podturen, mentorica Ružica Murk.

Četvrta u području Maketarstvo i modelarstvo bila je Gracie Slokan (5.raz.) iz OŠ Štrigova mentor, Kristijan Ovčarić.

Osma mjesta su osvojili Gala Pasarić (8.raz.) u području Radiokomunikacije, III. OŠ Čakovec i Radioklub Međimurje, mentori Zvonko Ljubić i Vladimir Vinko i u Robotskom spašavanje žrtve Žan Resman (7.raz.) iz I. OŠ Čakovec, mentori Branko Vujnović i Ivica Kolarić

Judita Herc (6.raz.) s mentoricom Renatom Martinec iz OŠ Sveta Marija u području Graditeljstvo i Ema Hatlak (8.raz.) u Robotici s mentorom Milanom Zvonarom iz OŠ Prelog, bile su trinaeste, Alex Solarić iz III. OŠ Čakovec, mentor Zvonko Ljubić četrnaesti u Strojarskim konstrukcijma. Saša Munđar učenica 6. razreda OŠ Ivanovec, mentor Radovan Petković u području Fotografija bila je sedamnaesta, a Andrija Borović (8.raz) iz OŠ Hodošan, mentor Kristijan Ovčarić bio je osamnaesti u području Automatika.

Enes Bektešević bio je član ocjenjivačkog povjerenstva u području Robotika, dok je Jelena Tuksar kao članica Državnog povjerenstva za provođenje natjecanja vodila područje Radiokomunikacije.

Željko Medved

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*