Smeta me!

IMAG0842
Piše: Predrag Kočila
Osobno me smeta što se stalno govori o tripartitnoj Vladi, odnosno o Vladi u kojoj će sjediti članovi triju stranaka, kad svi dobro znamo da su na izborima mandate dobile i druge stranke, a koje su bile u koaliciji bilo sa SDP-om, HDZ-om i Mostom.
Tako su u koaliciji Hrvatska raste osim SDP i HNS, Hrvatski laburisti, HSU, A-HSS i Zagorska stranka, u sastavu Domoljubne koalicije su HDZ, HSS, HSP dr. Ante Starčević, BUZ, HSLS, HRAST, HDS i ZDS, dok Most sačinjavaju barem koliko se do sad zna, članovi Mosta, Hridi, nezavisne liste Stipe Petrine i ostali tzv. nezavisni. Jasno je da mnoge od navedenih stranaka da su izašle same na izbore ne bi došle ni do Markovog trga, a kamoli u Sabor, i da mnoge od njih imaju čak i potpuno različitije svjetonazore od vodečih stranaka koalicije sa kojima su išli na zajedničke izbore. To je naravno u Hrvatskoj najmanje bitno jer se kod nas kaput okreće prema potrebi.
Dogurali smo tako reći do ruba provalije, pa ne tražimo neki drugi put, jer vjerujemo da alternative tom jednom smjeru nema. Zbog toga Hrvatski narod trpi ova politička nadmudrivanja i namrgođenih izraza lica gleda igrokaz koji se prikazuje svaki dan, ali ipak i taj igrokaz spada u ono “kruha i igara” pa blagdansko vrijeme polako prolazi, nekome u igrama, a nekome u neimaštini.
images
Koalicije stranaka Hrvatska raste i Domoljubne koalicije slažu se u 99% pitanja i programa sa koalicijom Mosta, pa se na našoj političkoj sceni stvorila “sjevernokorejska sloga”, koju je sad doslovno opasno pokušati narušiti, jer svi znamo kako takvi pokušaji u Sjevernoj Koreji završavaju.
I Papa Franjo upozorava kako i danas u svijetu postoji diktatura jednoumlja koja ubija slobodu država, naroda i slobodu savjesti, a mi upravo težimo ka jednoumlju gdje će sve stranke misliti jednako, gdje neće biti protuteže u razmišljanjima, gdje će postojati strah od iznošenja vlastitih i drukčijih stavova.
JEDNOUMLJE NIKAD NIJE DOBRO, TO SE UVIJEK DO SADA POKAZALO, A BOJIM SE DA ĆE SE POKAZATI I KOD SASTAVLJANJA OVE OSAMNAESTPARTITNE VLADE (ispričavam se, ako sam koju strančicu zaboravio spomenuti).
Foto: eurocinik.com
O autoru
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Komentiraj

*