medjimurjepress@gmail.com

Spriječen u ilegalnom prelasku državne granice

Utorak, 7. travnja 2020. godine

PROMETNA NESREĆA

Prelog – u prometnoj nesreći teško ozlijeđen 56-godišnji traktorist

Jučer, 7. travnja 2020. godine oko 18 sati u Prelogu, na raskrižju ulica Franje Glada i Antuna Mihanovića, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 56-godišnji vozač traktora.

Upravljajući traktorom kolnikom Ulice Franje Glada, te dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Antuna Mihanovića započeo je skretanje u lijevo na kolnik spomenute ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike. U tom trenutku u prednji lijevi kotač traktora naletio je prednjim dijelom Ford Focusa, čakovečkih registarskih oznaka, 25-godišnji vozač, a koji je već započeo pretjecanje traktora na dijelu prometnice, gdje to horizontalnom prometnom signalizacijom nije dozvoljeno (puna razdjelna crta). Uslijed siline sudara traktor se prevrnuo.

Nakon prometne nesreće ozlijeđeni traktorist vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je zadržan na liječenju.

Obojica vozača prekršajno će se sankcionirati zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok će se nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti izvješće o prometnoj nesreći.

NEZAKONITI PRELAZAK DRŽAVNE GRANICE

Njemački državljanin spriječen u ilegalnom prelasku državne granice

Jučer, 7. travnja 2020. godine u poslijepodnevnim satima prilikom nadzora državne granice policijski službenici Policijske postaje Mursko u ilegalnom prelasku državne granice spriječili su 21-godišnjeg njemačkog državljanina.

Strani državljanin nedaleko Sv. Martina na Muri iz pravca Hotize (Republika Slovenija) pješice je prešao državnu granicu izvan mjesta predviđenog za prelazak državne granice. 

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakonika o schengenskim granicama njemački državljanin novčano je kažnjen, dok mu je naredbom nadležnog sanitarnog inspektora određena mjera karantene.

VAŽNA OBAVIJEST ZA GRAĐANE

Sabor donio četiri zakona koji će građanima olakšati produženje osobnih dokumenata

Vladin travanjski paket mjera pomoći gospodarstvu posrnulom zbog epidemije izazvane koronavirusom dobio je jučer (7. travnja 2020.) snažnu potporu Hrvatskog sabora.

U okviru mnogobrojnih mjera za revitalizaciju gospodarstva donijeto je i nekoliko mjera koje će građanima olakšati poslove produljenja osobnih dokumenata.

Sabor je tako donio paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma.

Više na poveznici.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Tvoj share je nekome vrijedna informacija!
About the Author
Međimurje Press – specijalizirani vremenski zapisnik koji donosi najnovije i pouzdane vijesti iz Međimurja.

Related Posts

Leave a Reply

*